Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Διαδήλωση γυναικών στη Βεγγάζη.

13 Μαρτίου 2011.
Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν χθές στη Βεγγάζη, την έδρα της λιβυκής αντιπολίτευσης, ζητώντας τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ώστε να εμποδιστούν οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι να βομβαρδίσουν τους εξεγερμένους....
...Οι γυναίκες κρατούσαν την κοκκινοπράσινη σημαία με το αστέρι και την ημισέληνο της εποχής της μοναρχίας, πριν την επανάσταση που έφερε στην εξουσία τον Καντάφι.
...Πολλές από αυτές είχαν κατέβει στη διαδήλωση μαζί με τα παιδιά τους ενώ μερικές κρατούσαν φωτογραφίες συγγενών τους που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του καθεστώτος.
...Στο μεταξύ ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη καθώς κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη αεροσκαφών, ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης συνέχιζαν τις επιχειρήσεις για να αποσπάσουν από τους εξεγερμένους αντικαθεστωτικούς τα εναπομείναντα προπύργιά τους.
...Η Ουάσινγκτον, η οποία αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε περίπτωση επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, χαρακτήρισε την διακήρυξη του Αραβικού Συνδέσμου "σημαντικό βήμα" κι εκτίμησε ότι "ενισχύει την πίεση" στον Καντάφι...
- όμως απέφυγε να δεσμευτεί σαφώς στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, ενώ δεν πρότεινε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: