Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη Τσίπρα στον Παπούλια.

16 Μαρτίου 2011.
Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς,που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνας,  παρουσίασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα...

...Ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια, αναφέρθηκε σε δύο πυλώνες, την αναδιαπραγμάτευση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο χωρίς νέα μνημόνια και νέα βάρη στους εργαζόμενους, αλλά με επιλεκτική διαγραφή μέρους του χρέους και διεκδίκηση απευθείας χαμηλότοκου δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη ριζική αναδιανομή του πλούτου με φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας, των μεγάλων εισοδημάτων και των χρηματιστηριακών συναλλαγών, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για αναπτυξιακό πρόγραμμα με στόχο την αύξηση της απασχόλησης, τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Έκανε δε λόγο για δύο πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, για τον έλεγχο του χρέους και για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το «Σύμφωνο για το ευρώ».

...Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πρόσφατης έκτακτης Συνόδου Κορυφής, έκανε λόγο για ηγεσίες της Ευρώπης οι οποίες είναι «κατώτερες των προσδοκιών και των περιστάσεων», ενώ τόνισε ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έπρεπε να ληφθούν πιο γενναίες αποφάσεις». 
...Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι υπάρχουν στην Ευρώπη και διαφορετικές φωνές, όπως του τέως ηγέτη του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς και προσωπικού φίλου του, Όσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος συμμετείχε και στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και σχολίασε ότι θα είναι πολύ σημαντικό, αν πραγματοποιηθεί η φημολογούμενη συνεργασία της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών ενόψει των τοπικών εκλογών στη Γερμανία. «Θα άλλαζε τον ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας αν συνέβαινε. Διότι η ηγεμονία της Μέρκελ έχει επιφέρει πολλά δεινά, όχι μόνο σε μας, αλλά και στους Γερμανούς», επισήμανε ο κ. Τσίπρας. «Έχει προβλήματα, αλλά από την εποχή της Θάτσερ είχαμε να δούμε τέτοια πολιτικό», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: