Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Βρέθηκαν προκηρύξεις των «Πυρήνων της Φωτιάς» .

16 Μαρτίου 2011.
Προσχέδια προκηρύξεων και προκηρύξεις, οι οποίες συνδέουν τους έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» με την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων, τον περασμένο Νοέμβριο, σε πρεσβείες, οργανισμούς και την Άγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί και τον Σύλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, βρέθηκαν σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, από εκείνους, που υπήρχαν στο διαμέρισμα, στη Νέα Ιωνία Βόλου...

....Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Θανάσης Κοκαλάκης, αναλυτικά βρέθηκαν αρχεία κειμένων, που αποτελούν προσχέδια, αλλά και την τελική μορφή, της προκήρυξης της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για την αποστολή των 14 δεμάτων-βομβών τον περασμένο Νοέμβριο, προκήρυξη στην τελική της μορφή για την ανάληψη ευθύνης σχετικά με την αποστολή εμπρηστικού πακέτου στον κ. Καστανίδη, η οποία υπογράφεται ως «Παράνομος Τομέας Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και προκήρυξη στην τελική της μορφή με τον τίτλο «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο Κάλεσμα Αλληλεγγύης στους Αντάρτες της Ε.Ο. Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς στους Επαναστάτες και τα Άτομα, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση (δίκη 17 Ιανουαρίου 2011)».
...Η προκήρυξη αυτή υπογράφεται από τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και αφορούσε τη δίκη των συλληφθέντων από τον Σεπτέμβριο του 2009 για συμμετοχή στην οργάνωση. Και οι τρεις προκηρύξεις είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Ιντιμέντια.
...Επίσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, σε απόσταση 1.500 μέτρων από το διαμέρισμα του Βόλου βρέθηκε ένα κλεμμένο, από τη Λάρισα, αυτοκίνητο, μάρκας Νισάν, μολυβί χρώματος, που έφερε πλαστές πινακίδες από ΙΧ ίδιας μάρκας στην Αθήνα.
...Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κλαπεί το βράδυ τις 9 προς 10 Μαρτίου και εκτιμάται ότι θα το χρησιμοποιούσαν στη ληστεία, που ετοίμαζαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στον Βόλο, κάτι που προκύπτει από τις σημειώσειςν που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα.
...Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας συνεχίζονται, ενώ από την αστυνομία έγινε και πάλι έκκληση στους πολίτες αν γνωρίζουν κάτι για τους έξι συλληφθέντες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας 170, 1014 και 1964.

***Εν τω μεταξύ...
...Αρνούμενοι να απολογηθούν επί της ουσίας, έδωσαν τυπικές απολογίες ενώπιον των Εφετών Ανακριτών, οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
...Οι πέντε από τους κατηγορουμένους είπαν ενώπιον των ανακριτών ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, ενώ ο έκτος, Κώστας Παπαδόπουλος, που συνελήφθη στο Χολαργό, απολογείται επί της ουσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατική οργάνωση. 
...Ο Κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της κοινωνικής του ζωής με την εμπλοκή του στην υπόθεση.

...Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους, οι κατηγορούμενοι, πλην του Κ. Παπαδόπουλου, φέρονται να κατείχαν από κοινού τα όπλα που εντοπίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον περασμένο Δεκέμβριο σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη. 
...Όπως προκύπτει, σε κομπιούτερ που είχε εντοπιστεί στις αστυνομικές επιχειρήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, υπήρχε σκαναρισμένη πλαστή ταυτότητα την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ο Μιχάλης Νικολόπουλος, αδελφός του Γιώργου Νικολόπουλου, για να νοικιάσει διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα. 
...Στο επίμαχο διαμέρισμα έχει εντοπιστεί αποτύπωμα της κατηγορουμένης στην υπόθεση του Βόλου, Όλγας Οικονομίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: