Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Όλες οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Λακωνία το τριήμερο.

6 Μαρτίου 2011...(πρώτη δημοσίευση : 3/3/2011).
Πολλές θα είναι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο τριήμερο στη Λακωνία. Το 935radio.blogspot.com, τις συγκέντρωσε όλες μαζί, ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε εσείς που θα περάσετε καλύτερα! 
Από τα ιστορικά καρναβάλια Κροκεών (φέτος κλείνει τα "50") και του Ασωπού, τα καρναβάλια σε Γύθειο, Νεάπολη, Μονεμβασιά, Άγιο Δημήτριο, τους Βλάχικους γάμους στο Δάφνι και στη Νεάπολη, τα Νερατζομαγειρέματα Γυθείου, τις αποκριάτικες γιορτές στους δρόμους της Σπάρτης, αλλά και τους αποκριάτικους χωρούς συλλόγων, αποκριάτικες εκδηλώσεις σε κέντρα διασκέδασεις και εκδηλώσεις πολιτισμού. Ακολουθεί η αντζέντα των εκδηλώσεων στη Λακωνία, ανά ημέρα:

Παρασκευή 4 Μαρτίου: 
 - Αρχή Καρναβαλικών εκδηλώσεων στις Κροκεές, με τον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών, που θα λάβει χώρα φέτος στο κατάστημα του Ν. Τσάλτα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος σας υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό σε ένα γλέντι με λαϊκή ορχήστρα. 
 
 - Στη κεντρική πλατεία της Συκιάς, θα γίνει το κάψιμο του Καρναβάλου...Την εκδήλωση διοργανώνει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, στις 7.30 το απόγευμα...Μετά το κάψιμο, θα ακολουθήσει στην αίθουσα του Συλλόγου, αποκριάτικο γλέντι, με πολλούς νόστιμους μεζέδες.
 -  CLUB DYTES MONEMVASIA, Η Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΥΤΗ, Σ' ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ.

Σάββατο 5 Μαρτίου:
 - cafe: "ΒΥΖΑΝΤΙΟ" η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΜΦΙΕΣΗΣ: 60's - 70's - 80's
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ ΜΕ ΠΟΤΟ ΚΑΙ BUFFET, ώρα έναρξης 9
:00 μ.μ.
 - Λογοτεχνική βραδιά - Παρουσίαση βιβλίου στο Γεράκι, στο Καφέ - Εστιατόριο "Το Αγνάντι".
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην πρώτη του λογοτεχνική βραδιά, που θα γίνει με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της Ευανθίας Μάγνη, "Ο Χορός των Ψυχών", εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.
Η κυρία Μάγνη έλκει την καταγωγή της από το Γεράκι, με το οποίο διατηρεί στενούς δεσμούς.
Ο "Χορός των Ψυχών" είναι μυθιστόρημα με πολλές ιστορικές αναφορές.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα απαγγείλει η γνωστή στιχουρ...γός Ρεβέκκα Ρούσση, ενώ η παρουσίαση θα συνοδεύεται από εικόνα και ήχο, καθώς θα είναι μαζί μας η μουσικοσυνθέτις και ακορντεονίστα και Ζωή Τηγανούρια και η τραγουδίστρια Άννα - Μαρία Κάλφα.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011, στο καφέ - εστιατόριο "Το Αγνάντι", στο Γεράκι, στις 7.00 μμ

 - Ο καθιερωμένος Αποκριάτικος Χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης. Μασκαρεμένους ή όχι αλλά με πολύ κέφι σας περιμένουμε στο κέντρο διασκέδασης <>, να γιορτάσουμε μαζί και την εφετινή αποκριά, με ζωντανή ορχήστρα, φαγητό, ποτό και πολύ χορό και μουσική στις 8:00 μ.μ..

 - ΛΙΤΣΑ ΓΙΑΓΟΥΣΗ LIVE ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ, στο Αmmos Live Μονεμβασιά, στην Ε.Ο. ΜΟΛΑΩΝ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. Ώρα έναρξης 11:30 μ.μ. 

 - ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή Βατικιώτικου Καρναβαλιού σας προσκαλεί στο Βλάχικο Γάμο!!!!

"Μια βλάχα μιαν αρχόντισσα παντρεύει τον υιό της
καλεί όλα τα χωριά κι από τα πέντε κάστρα
σαράντα νιές θα κουβαλούν την προίκα για το γάμο.
...Το αμπέλι θέλει κλάδεμα κι η κοπελιά στεφάνι
Στο γάμο εσείς κερδίζετε κι ο άντρας πάντα χάνει…
Και συνοδεία θέλουμε κοπιάστε να χαρείτε
για να καλοπεράσετε στο γάμο μας να ‘ρθείτε!!!"


Το συμπεθεριό θα γίνει το Σάββατο 5/3/2011 και ώρα 6 μ.μ. στο Δέλτα της Νεάπολης και θα περάσει από το Ψαφάκι και το Βροντά συνοδεία της Φιλαρμονικής μας. Ο γάμος θα τελεστεί στη πλατεία όπου θα ακολουθήσει γλέντι.

 - Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού-Νηπιαγωγείου διοργανώνουν πάρτυ-μασκέ για τους μικρούς μας φίλους στο Πνευματικό Κέντρο Κροκεών. Μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά, προσφέροντάς τους πολύ χορό, κέφι και διασκέδαση.
 - Αποκριάτικη εκδήλωση στη Μαγούλα. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μαγούλας, προσκαλεί γονείς, μαθητές, φίλους κι εκπαιδευτικούς στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, στις 7.00 μ.μ., στο κέντρο Ami, στην πλατεία της Μαγούλας. 
 - Σπαρτή μασκέ παρτύ στις 11 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Συμπόσιο" στην Κων. Παλαιολόγου 63, στον 1ο όροφο. 

Κυριακή 6 Μαρτίου:
 - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΣΩΠΟΥ 2011! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΑ 30 ΜΑΣ! Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ - ΤΡΕΛΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ!

ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ 2011 - ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΣΩΠΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΔΩ! ΜΕ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΣΩΠΟΥ 2011! ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΕΔΩ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ - ΑΣ ΕΙΝ ΚΑΛΑ Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΑΣ!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΣΩΠΟΥ 2011! ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ 500000 ΠΕΛΑΤΕΣ. 

 - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ 2011!
Η έναρξη του καρναβαλιού, έχει οριστεί για τις 4 το μεσημέρι με τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου σε ευρωπαϊκούς χορούς. Θα ακολουθήσει η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και πεζών η οποία θα κλείσει με την ρίψη βεγγαλικών.  
Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στην κεντρική πλατεία και στις 7 το βράδυ θα γίνει η κλήρωση του λαχείου που φέτος θα χαρίσει σε έναν τυχερό ένα αυτοκίνητο.

Το Καρναβάλι Κροκέων συνεχίζει παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα και είναι κοντά μας χαρίζοντας σε όλους γέλιο και διασκέδαση.
Σας περιμένουμε όλους!


 - ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011!

 - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 2011!

Η ∆ημοτική Ενότητα Μονεμβασίας σας προσκαλεί
για άλλη μια χρονιά στο αποκριάτικο καρναβάλι του κεφιού, του χορού, του ρυθμού της κουλτούρας και της αγάπης. Τη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών θα πλαισιώνουν μουσικά ακούσματα και τοπικά κεράσματα μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και χαράς. Να είστε όλοι εκεί !!!!!!!

Ώρα: 12:00 – 14:00 Αποκριάτικα παιχνίδια • ώρα 16:00 έναρξη καρναβαλιού
∆ήμος Μονεμβασίας ∆ημοτική Ενότητα Μονεμβασίας * Τηλέφωνο 2732 0 61777* F.a.x. 2732 0 61193
 - 1ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ 2011!
Το 1ο Καρναβάλι Γυθείου, του νέου Καλλικρατικού Δήμου της Μάνης, πραγματοποιείται κόντρα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, κόντρα στη μίζερη εποχή μας, κόντρα στη μικρότητα και την κατήφεια των καιρών...Φέτος για πρώτη φορά μέσα από το Καρναβάλι Γυθείου 2011, επιχειρείται να δοθεί η  δυνατότητα ανάδειξης της τέχνης του Θεάτρου Δρόμου....
...Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές.(κύριος διοργανωτής είναι ο δήμος Ανατ. Μάνης), ."...Σύνθημά μας «Ψυχή στο δρόμο».
...Φράση από την πάροδο των Βακχών του Ευριπίδη. Ψυχή στο δρόμο γιατί το χρειαζόμαστε. Ψυχή στο δρόμο γιατί αυτό χρειάζεται ο καλλιτέχνης για να εκτεθεί στο δημόσιο χώρο. Ψυχή στο δρόμο γιατί αυτό είναι το θέατρο του δρόμου και της δράσης.
...Ψυχή στο δρόμο γιατί αυτό ήταν σύνθημα στο καρναβάλι Γυθείου στα προπολεμικά χρόνια .
...Στόχος μας, να αλλάξει λίγο η ζωή μας προσφέροντας ζωή και περιεχόμενο.
...Δυο χέρια σφιχτά δεμένα, μια φλόγα κι ένα πλατύ χαμόγελο, η εικόνα μας κι ότι μπορεί να προσφέρει ο θαυματοποιός, ο θεατρίνος ο σαλτιμπάγκος, ο σχοινοβάτης ο ηθοποιός της πλάνης και της περιπλάνησης
...Ο Δήμος οφείλει να βοηθήσει αυτό τη βήμα .Γιατί αναβαθμίζει την ποιότητα του πολιτισμού και δίνει νέα μηνύματα τέχνης στο λαό.
...Ο πολιτισμός είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε μαζί. Οι Δημιουργοί, η Πολιτεία και η Κοινωνία.
...Αγκαλιάστε το Καρναβάλι Γυθείου.......Χαρείτε το.
...Ενθαρρύνετε τους καλλιτέχνες με το χειροκρότημά σας.
...Είναι μια ανάσα για την πόλη. Μια ανάσα για σας. Μια ανάσα που τόσο την έχουμε ανάγκη.
Βάλτε λίγο χρώμα στην καθημερινότητά σας.
Δώστε λίγο νόημα στη ζωή σας.
...Απολαύστε το Καρναβάλι Γυθείου 2011...."
- Παραδοσιακές Απόκριες στο Πάρωρη, 5:00 μ.μ. στην πλατεία Κεράμου στο Παρόρι.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει άναμμα της φωτιάς, πέταγμα αεροστάτων και καρναβαλιστές. Ακόμα θα υπάρχει παραδοσιακή ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του Δημήτρη Λαμπρινάκου, ενώ στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί δωρεάν άφθονο κρασί και σουβλάκια.  

- Αποκριάτικη βραδιά και γλέντι από τον Α.Ο. Ελίκας.
Κυριακή στις 11:00 μ.μ., στο "Fame" Cafe Ελίκας


Ο Α.Ο. Ελίκας σας προσκαλεί την βραδυά των Απόκρεων, στο γλέντι που οργανώνει στο cafe "fame" του Μαραβέλια Ιωάννη στην Ελίκα. Ο στόχος αυτή τη φορά δεν είναι η επίτευξη γκόλ στην αντίπαλη εστία αλλά το γκόλ στην διασκέδαση και το κέφι. Καλεσμένοι είναι όλοι σε μια βραδυά που είναι βέβαιο πως θα βρεί ικανοποιημένους τους πάντες, έναν από αυτούς με δώρο μια τηλεόραση 42΄΄ LG και αρκετούς άλλους με επίσης σημαντικά και όμορφα δώρα! Η προπώληση των λαχνών ξεκίνησε ήδη! Να μη λείψει κανείς!!!
 - Αποκριάτικο happening στη Σπάρτη από τις 10 το πρωί της Κυριακής 6 Μαρτίου 2011, στον πεζόδρομο Κλεομβρότου και στο πάρκο του ΟΤΕ.

Ως τις 2 το μεσημέρι όλα τα παιδιά θα διασκεδάσουν με κλόουν, ξυλοπόδαρους, πολλές εκπλήξεις και βραβεύσεις με πλούσια δώρα.

Το happening συνεχίζεται στις 6 το απόγευμα με διαγωνισμούς καλύτερης μεταμφιεσμένης παρέας, καλύτερων μασκαράδων και τιμητικό ειδικό βραβείο για μασκαρεμένους φοιτητές. Το πάρτι θα πλαισιώνουν χορεύτριες που θα δίνουν τον ρυθμό. Άφθονα εδέσματα, κρασί και πλούσια δώρα για όλους τους μασκαράδες. 
 - Μεξικανικό μασκέ στη Σπάρτη στις 11 το πρωί, μπροστά από το stavento στην κεντρική πλατεία Σπάρτης με πολλά "παιχνίδια" με μάγους ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις

 - Στο μουσικό κέντρο "Αλάμπρα" στη Σπάρτη, θα γίνει ο αποκριάτικος χορός του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης, με ώρα έναρξης στις 8.15 το βράδυ. Κέφι, χορός, τραγούδι και καλό κρασί αποτελούν τα συστατικά μιας αλάνθαστης συνταγής πολλών χρόνων, γνωστή σε όλους σας. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 20,00 €

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ:
 - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, στις 10:00 π.μ.
 - Βλάχικος Γάμος στο Δαφνί!
Tο έθιμο, ξεκίνησε την δεκαετία του 1970, με πτωτεργάτες τότε τα νέα παιδιά του χωριού...μάλιστα, αλησμόνητοι παραμένουν οι χαρακτήρες του Σταύρου και του "Ντεμέλο" στο ρόλο του γαμπρού και της νύφης αντίστοιχα...Η εμφάνιση του μελαχρινού "Ντεμέλο", ψευδόνυμου ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας, προκαλούσε τότε άφθονο γέλιο στους επισκέπτες της εκδήλωσης...
...Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια...άλλοι "γαμπροί" και άλλες "νύφες" κέρδισαν το ρόλο της όλης παράστασης, ενώ οι επισκέπτες των εκδηλώσεων πολλαπλασιάστηκαν...
...Φέτος, οι διοργανωτές, υπόσχονται άφθονο γέλιο, στον ανανεωμένο "βλάχικο γάμο", ενώ όσοι ανηφορίσουν στο γραφικό χωριό, θα έχουν την ευκαιρία, να απολαύσουν τους ντόπιους μεζέδες και το εκλεκτό καλό κρασί των ντόπιων παραγωγών...
...Η εκδήλωση, γίνεται όπως κάθε χρόνο, την Καθαρά Δευτέρα,  στην κεντρική πλατεία του χωριού... 



Και μην ξεχνάτε.....!!
 Νεραντζομαγειρέματα στο Γύθειο την Τετάρτη 9 Μαρτίου!!! 
 
...Μεγάλη τύχη θεωρείται η τυχαία ανακάλυψη ενός τετραδίου με παλιές συνταγές.
Το τετράδιο αυτό βρέθηκε εντελώς τυχαία σε μια επίσκεψη σε ένα από τα παλιά νεοκλασικά σπίτια του Γυθείου, στην πλατεία Παρθεναγωγείου.
Μέσα σε ένα μισοσαπισμένο συρτάρι κομοδίνου υπήρχε δεμένος με κορδέλα ένα κιτρινισμένος φάκελος, ο οποίος έκρυβε ένα μικρό θησαυρό.
...Η σπιτονοικοκυρά που σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον είχε πεθάνει γύρω στα 1970, είχε αφήσει εκεί τη μικρή της περιουσία με συνταγές φαγητών και γλυκών με νεράντζι.
Στο φάκελο υπήρχαν ακόμη αποξηραμένα λουλούδια και φύλλα νεραντζιάς.
...Οι προγιαγιάδες στο Γύθειο του 1900 διακοσμούσαν τα εικονοστάσια των σπιτιών την παραμονή των Φώτων με ώριμα νεράντζια και φύλλα. Τα νεράντζια αυτά τα άγιαζε στο εικονοστάσι ο παπάς την επόμενη μέρα και  τα κρατούσαν κρεμασμένα στο εικονοστάσι μέχρι την Καθαρή Δευτέρα.
...Μετά τα έτρωγαν με την πρόληψη ότι θεραπεύουν κάθε ενόχληση του λαιμού.
Επίσης εκείνες οι παλιές Γυθειάτισσες νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν τα άνθη και τα τρυφερά φύλλα νεραντζιάς για να αρωματίσουν τα συρτάρια με τα ασπρόρουχα.
...Οι συνταγές αυτές 20 τον αριθμό είναι πλέον περιουσία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γυθείου.
Η ανακάλυψη αυτή έδωσε και την ιδέα για τα νεραντζομαγειρέματα.....
...Οι γυναίκες του Γυθείου που το επιθυμούν θα μαγειρέψουν σύμφωνα με αυτές τις συνταγές τα φαγητά ή τα γλυκά που επιθυμούν.
...Στις 9 Μαρτίου τα φαγητά και τα γλυκά θα παρουσιαστούν μαγειρεμένα σε μια επιτροπή από γαστρονόμους -γευσιγνώστες
...Τη Νεραντζογιορτή του Γυθείου διοργανώνει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυθείου με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανατολικής Μάνης.
...Οι Πολύτιμες Συνταγές της γιαγιάς Ιωάννας θα αποτελέσουν σύντομα το υλικό μιας ειδικής έκδοσης της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ανατολικής Μάνης...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: