Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ομοβροντίες πυρών στην Τρίπολη.

6 Μαρτίου 2011.
Πυκνές ανταλλαγές πυρών έγιναν αισθητές λίγο πριν το ξημέρωμα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβύης Τρίπολη, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, από αυτόπτες μάρτυρες...
Μέχρι στιγμής είναι άδηλο τι προκάλεσε τα πυρά. ...Οι ίδιες μαρτυρίες μιλούν για κόρνες αυτοκινήτων που ηχούσαν εν χωρώ...
...Η Τρίπολη αποτελεί το προπύργιο του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζει να καταπνίξει την εκτεταμένη λαϊκή εξέγερση που απειλεί την επί 41 χρόνια παντοδυναμία του.

***Εν τω μεταξύ...
...Ο γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε ζητεί σε σημερινή του συνέντευξη να ασκηθούν περισσότερες κυρώσεις κατά του καθεστώτος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.
«...Αυτό που σήμερα συμβαίνει στη Λιβύη με γεμίζει ανησυχία», τονίζει ο Βεστερβέλε στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ.
...Το ΣΑ του ΟΗΕ οφείλει να ασχοληθεί ξανά με το θέμα τούτο, προσθέτει ο γερμανός υπουργός.
«...Οι εστιασμένες κυρώσεις είναι αναγκαίες κατά όσων είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα κατά του λιβυκού λαού», τονίζει, προσθέτοντας πως οι ισχύουσες οικονομικές κυρώσεις και η απαγόρευση εξαγωγής όπλων δεν καλύπτουν όλο το πεδίο...
«...Η ροή χρημάτων θα πρέπει να σταματήσει. Είναι σαφές πως οι δράσεις της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να νομιμοποιηθούν μέσω του ΣΑ του ΟΗΕ», δηλώνει.
...Σύμφωνα με τον Βεστερβέλε, τέτοια επιπρόσθετα μέτρα θα πρέπει να υποστηριχθούν παράλληλα και από τους γείτονες της Λιβύης...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: