Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Απορρίπτουν τον διάλογο για την οικονομία ΝΔ και ΣΥΝ.

3 Μαρτίου 2011.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, απέρριψε σήμερα και τη νέα πρόταση του υπουργού Οικονομικών για διάλογο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη νέα πρόταση για συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα «προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μπλοκ των προθύμων να εφαρμόσουν την πολιτική του Μνημονίου», αλλά, όπως είπε, σε μια τέτοια προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση...

...Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να φέρει προς κύρωση στη Βουλή το νέο Μνημόνιο και δεν έχει καν απαντήσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη στάση της στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου, καμώνεται πως προσκαλεί τα κόμματα σε διάλογο».

***Νωρίτερα, και η ΝΔ, απέρριψε τον διάλογο...θεωρώντας ότι συνιστά «επικοινωνιακό τέχνασμα και αναζήτηση συνενόχων» και αντιπροτείνει διάλογο στην Βουλή όπως προβλέπεται από το νόμο για την Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει ότι η ΝΔ ψήφισε το νόμο για τη «Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη» (Ν. 3871/2010) που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη σύνταξης, αξιολόγησης και επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Προσθέτει ότι ο νόμος προβλέπει ότι «το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα κατατεθεί στη Βουλή -το αργότερο μέχρι 15 Μαΐου- η οποία επισκοπεί, συζητεί και το ψηφίζει».
...Η ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση, οφείλει να ακολουθήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για την ανοικτή και ουσιαστική συζήτηση του Πλαισίου και όχι «την επικοινωνιακή διαχείριση με προσχηματικούς διαλόγους, χωρίς τη διατύπωση, από την πλευρά της, συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων». Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων είναι σοβαρή υπόθεση ωστόσο «η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της πολιτικής και της λειτουργίας της, δεν αναζητά συνομιλητές αλλά «συνενόχους» για την επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων».

...Στην ανακοίνωση ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, «τορπίλιζε» το διάλογο και καταψήφιζε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που περιείχαν διαρθρωτικές αλλαγές, πολλές από τις οποίες υιοθετεί σήμερα, ενώ προεκλογικά έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: