Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"Μόνο με λύση του Κυπριακού η Τουρκία στην Ε.Ε.".

10 Μαρτίου 2011.
Η Τουρκία θα επιτύχει την επιτάχυνση του ρυθμού των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της στην ΕΕ όταν, εκτός των άλλων, προβεί σε ενέργειες για την εξομάλυνση των σχέσεών της με την Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ, μετά την υπερψήφιση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας για το 2010 από την Ολομέλεια....
...Το κλειδί για την απεμπλοκή της όλης διαδικασίας είναι η ολοκληρωμένη λύση για το κυπριακό ζήτημα, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι το Ευρωκοινοβούλιο αναμένει την έμπρακτη υποστήριξη της Τουρκίας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών την Κύπρο για την επανένωση του νησιού....τώρα είναι η στιγμή για την ιστορική συμφιλίωση στην Κύπρο, πρόσθεσε.
...Η Τουρκία, συμπλήρωσε ο κ. Μπούζεκ, πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να εκπληρώσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί ενώ πρέπει να βελτιωθεί σε θέματα που αφορούν στην ελευθερία έκφρασης και θρησκευτικής λατρείας.
...Οι πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία προκάλεσαν την έντονη ανησυχία μας, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
...Ακολούθως ο πρόεδρος Μπούζεκ εξέφρασε την εκτίμηση του στην ενεργή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας που, όπως τόνισε, ισχυροποιεί το ρόλο της ως περιφερειακού παίκτη και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να καταβάλει προσπάθειες για το συντονισμό της εξωτερικής της πολιτικής με αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: