Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Συνελήφθη στις ΗΠΑ Πακιστανός για απόπειρα εξαγωγής πυρηνικού υλικού.

10 Μαρτίου 2011.
Ένας πακιστανικής εθνικότητας πολίτης συνελήφθη στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, την Πέμπτη, με την κατηγορία ότι σχεδίασε την παράνομη εξαγωγή, στην πατρίδα του το Πακιστάν, υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων....

...Ο Νάντιμ Ακτάρ, 45 ετών που ζει στο Μέριλαντ, προάστιο της Ουάσινγκτον, κατηγορείται ότι μαζί με άγνωστους για την ώρα συνεργάτες, έθεσαν σε εφαρμογή από το 2005, ένα σχέδιο παράνομης εξαγωγής απαγορευμένου υλικού κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων, στο Πακιστάν.
...Η δραστηριότητα αυτή έλαβε τέλος τον περασμένο Μάρτιο, ενώ εκτιμάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 2005 έως το 2008.
...Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί επί μακρόν με ανησυχία τις προσπάθειες του Πακιστάν να εξελίξει το πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή πυρηνικών όπλων και συμβάλει στην αύξηση της περιφερειακής έντασης με τον παραδοσιακό του αντίζηλο στην περιοχή, την Ινδία.
...Ο Ακτάρ που ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών, θεωρείται ότι ενεργούσε για λογαριασμό συνεργατών του, που διατηρούσαν εμπορικές συναλλαγές με την πακιστανική κυβέρνηση και διαμοίραζε εμβάσματα από το Πακιστάν και το Ντουμπάϊ σε τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ.
...Σε αντάλλαγμα εκτιμάται ότι παρείχε τεχνογνωσία κατασκευής πυρηνικού αντιδραστήρα, σε μια πακιστανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, αλλά και σε ένα ίδρυμα πυρηνικών ερευνών στην ίδια χώρα, πράγμα το οποίο απαγορεύεται και απαιτεί ειδική έγκριση στις ΗΠΑ.
...Αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης από 5 έως 20 χρόνια....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: