Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κινδύνευσαν έλληνες δημοσιογράφοι στη Λιβύη.

10 Μαρτίου 2011.
Μια συγκλονιστική  μαρτυρία του πολεμικού ανταποκριτή της ΝΕΤ, Πάνου Χαρίτου, ο οποίος μαζί με το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης δέχτηκαν τις βόμβες της λιβυκής αεροπορίας στη Ρας Λανούφ, μεταδόθηκε πριν λίγο, από το κρατικό κανάλι...
ο Π. Χαρίτος περιέγραψε την από θαύμα σωτηρία τους από τις βόμβες που έπεσαν στα 80 μέτρα από το σημείο που βρίσκονταν καταγράφοντας τα όσα συμβαίνουν στην πόλη, όλη την ημέρα, σήμερα...Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Καθημερινής" και ένας δικός της δημοσιογράφος, έζησε σήμερα, παρόμοια εμπειρία......Σύμφωνα με τον Π. Χαρίτο, το τηλεοπτικό συνεργείο βρισκόταν εκτός της πόλης και ότι - όπως περιγράφει ο ανταποκριτής - έδειξαν στους στρατιωτικούς που τους βομβάρδισαν ότι δεν ήταν ένοπλοι, αλλά δημοσιογράφοι.
"Φτάσαμε στη Ρας Λανούφ, που είναι η πρώτη γραμμή του μετώπου. Ρωτήσαμε τους επαναστάτες και μας είπαν ότι η αεροπορία τους σφυροκοπά, πράγμα που το ακούγαμε και ότι η κατάσταση μέσα στην πόλη δεν ήταν καλή" όπως ανέφερε...
"Αποφασίσαμε να μην μπούμε στην πόλη. Παρκάραμε το αυτοκίνητο μακριά από τα αντιαεροπορικά των επαναστατών και αρχίσαμε να καταγράφουμε" προσθέτει.
"Εμφανίστηκε ένα αεροσκάφος που έκανε δύο βόλτες πάνω από εμάς. Στην τρίτη άφησε δύο βόμβες που εξερράγησαν στα 80 μέτρα από το σημείο που βρισκόμασταν" λέει ο κ. Χαρίτος προσθέτοντας ότι το έδαφος της ερήμου βοήθησε ώστε το ωστικό κύμα να "απορροφηθεί", μικραίνοντας τις συνέπειες.
"Δείξαμε τις κάμερες, ότι είμαστε συνεργείο, όμως αυτοί δεν πτοήθηκαν και μας βομβάρδισαν" υπογράμμισε.
...Όπως αναφέρει, το συνεργείο μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο και έφτασαν στην πόλη Μπρέγκα, η οποία επίσης δεχόταν επίθεση. "Το συμπέρασμα είναι ότι σήμερα οι θέσεις των επαναστατών δέχονται τη σφοδρότερη επίθεση από αέρα", είπε ο κ. Χαρίτος συνδυάζοντας το γεγονός με το ότι σήμερα ξεκινά στο ΝΑΤΟ η συζήτηση για ενδεχόμενο επιβολής αεροπορικου αποκλεισμού.
"Όταν το κάνεις αυτό, είναι σαν να τους προκαλείς, σαν να προκαλείς τη μοίρα σου. Αν αυτές οι επιθέσεις εξακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί τέτοια απόφαση, γιατί θα πιεστεί η διεθνής κοινότητα".
...Ο Π. Χαρίτος ολοκλήρωσε την ανταπόκριση - η οποία είχε και την περιπέτεια του ίδιου και των συναδέλφων του ως θέμα - λέγοντας ότι υπάρχουν αναφορές ότι την Πέμπτη γίνονται εκτελέσεις πολιτών στην Αλ Ζαουίγια και ότι οι δυνάμεις του Καντάφι ετοιμάζουν επίθεση στη Μισράτα...
  (Γ.Τ., πηγές : ΝΕΤ, ΦΛΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: