Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κάποιοι, επιμένουν να γεμίσουν τα βουνά τσιμέντο!

(foto: http://mainalon.net/)
4 Μαρτίου 2011.

Το Μαίναλο, είναι ένα από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, με πλούσια ιστορία και παράδοση, ένα βουνό που η Ελληνική Μυθοπλασία το κατέταξε ανάμεσα στα πιο "ιερά" βουνά του τόπου. Το Μαίναλο, τα τελευταία χρόνια απειλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και την τσιμεντοποίηση. Το ΥΠΕΚΑ σωστά λοιπόν, έκρινε σκόπιμο να σταματήσει την ανεξέλεγκτη χορήγηση οικοδομικών αδειών, αλλά φαίνεται πως κάποια συμφέροντα θίχτηκαν, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στη Βουλή, από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Αρκαδίας, Ανδρέα Λακουρέντζο, ο οποίος ζήτησε από την κ. Μπιρμπίλη να ανακαλέσει τη σχετική Υπουργική Απόφαση!

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση Αρ. 54637 του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ΦΕΚ 21/22.2.2011 (Τεύχος αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων) περί αναστολής χορηγήσεως οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης εργασιών στην περιοχή του Μαινάλου, προϊόν απουσίας διαλόγου και συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς των δυνάμεων της παραγωγής και εργασίας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημιουργείται μια σειρά προβλημάτων τα οποία εμποδίζουν την αναπτυξιακή πορεία και προοπτική του τόπου μας.
Η περιοχή όπου αναστέλλεται η χορήγηση των οικοδομικών αδειών και η εκτέλεση  των οικοδομικών εργασιών καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των Δήμων Τρίπολης και Γορτυνίας.
Με την παραπάνω αναστολή επιφέρεται σημαντικό πλήγμα:
Στον κλάδο των μηχανικών και των απασχολουμένων στην οικοδομή σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή σημειώνει κάμψη μεγαλύτερη του 50% σε σχέση με του 2009
Σε μεγάλη μερίδα ιδιωτών επενδυτών που οικοδομούν νομίμως στην περιοχή και αναστέλλονται οι οικοδομικές τους εργασίες ενώ
παράλληλα τρέχουν οι οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω
δανειοδοτήσεων.
Ταυτόχρονα ακυρώνεται στην πράξη ο αναπτυξιακός νόμος και ειδικότερα οι ευνοϊκές διατάξεις για την πυρόπληκτη περιοχή που θεσπίστηκαν το 2007, αφού αναστέλλεται η υλοποίηση των εγκεκριμένων επενδύσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί με καταστρεπτικές συνέπειες για τους επενδυτές που έχουν ήδη αναλάβει υποχρεώσεις προς Τράπεζες, έχουν αποθηκεύσει περιουσιακά τους στοιχεία για την δανειοδότησή τους κ.λ.π.
Κατόπιν αυτών,   
Ερωτάται
Η αξιότιμος κ. Υπουργός:
Είναι στις προθέσεις σας η αναστολή της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης Αρ. 54637,  ΦΕΚ 21/22.2.2011 (Τεύχος αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων) για να συνεχιστούν οι ήδη νομίμως εγκεκριμένες άδειες οικοδομών της περιοχής;
Είναι στις προθέσεις σας, η οργάνωση και διεξαγωγή διαλόγου με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τομέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να αποζητηθεί η πλέον πρόσφορη επιλογή για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της Αρκαδίας και του Μαινάλου στην αναπτυξιακή διαδικασία του τόπου μας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: