Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

3 Μαρτίου 2011.
Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός επίθεσης που άσκησε ένοπλος σε αμερικανικό στρατιωτικό λεωφορείου στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Βαριά τραυματισμένος είναι τουλάχιστον ένας ακόμη επιβάτης του λεωφορείου της αμερικανικής βάσης, πιθανότατα και αυτός Αμερικανός στρατιώτης. Η αστυνομία συνέλαβε ως δράστη έναν άνδρα 21 χρονών καταγόμενο από το Κόσοβο...***Σοκαρισμένος, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα...
...Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ένας Αμερικανός στρατιώτης και ο οδηγός του λεωφορείου. Η επίθεση σημειώθηκε στις 15:20 τοπική ώρα, στο ανοιχτής πρόσβασης τμήμα του λεωφορειόδρομου στο Terminal 2 του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Ο δράστης ήταν οπλισμένος και με μαχαίρι.
...Σχετικά με τα κίνητρα οι αρχές δεν αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά είναι ακόμα νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Φαίνεται ότι όλα συνέβησαν στο λεωφορείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούργκεν Λίνκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο.
***Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες δήλωσε σχετικά με το σημερινό αιματηρό επεισόδιο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης:
«...Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της δολοφονικής επίθεσης, αλλά θέλω να επισημάνω πόσο πολύ αναστατωμένη είμαι. Θα κάνουμε παν το δυνατόν να βρούμε τι ακριβώς και γιατί συνέβη» είπε, φανερά εκνευρισμένη η κ. Μέρκελ.
Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης, Μπόρις Ράιν δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο εάν η επίθεση σχετίζεται με τρομοκρατία.

***Επίσης,...
...Η κυβέρνηση του Κοσόβου καταδίκασε σήμερα το βράδυ την επίθεση από έναν νεαρό ένοπλο που εικάζεται ότι είναι Κοσοβάρος και ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης δύο Αμερικανούς μέλη της πολεμικής αεροπορίας, χαρακτηρίζοντας την ως μία πράξη «φρικτή» και «τερατώδη».
«Αυτή η φρικτή πράξη είναι μία μεμονωμένη ενέργεια που είναι αντίθετη στις πολιτισμικές αξίες και στην παράδοση του λαού του Κοσόβου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι οι υπεύθυνοι αυτής της τερατώδους πράξης, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν κατάλληλα. Ο λαός του Κοσόβου καταδικάζει σθεναρά αυτή την άνανδρη και μεμονωμένη πράξη που διαπράχθηκε εις βάρος στρατιωτών οι οποίοι έχουν παίξει κρίσιμο ρόλο στην απελευθέρωση του Κοσόβου» προσθέτει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: