Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σβήστηκε η πυρκαγιά στον αντιδραστήρα του σταθμού της Φουκουσίμα.


16 Μαρτίου 2011.
Η φωτιά που είχε ξεσπάσει στον αντιδραστήρα Νο.4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, που υπέστη βαρύτατα πλήγματα από τον ισχυρότατο σεισμό της περασμένης Παρασκευής και το ολέθριο τσουνάμι που ακολούθησε, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου της Ιαπωνίας, κατασβέσθηκε,  μισή ώρα μετά την εκδήλωσή της....
νωρίτερα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου διέταξε τους εναπομείναντες εργάτες (περίπου 50 στον αριθμό) να εγκαταλείψουν το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οι οποίοι επέστρεψαν αργότερα....
...Ο Ιάπωνας υπουργός είπε ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου δεν επιβεβαιώνει την πυρκαγιά που αναφέρθηκε νωρίτερα στον αντιδραστήρα Νο.4. Εν τούτοις η υπουργική δήλωση έγινε πριν η ιαπωνική τηλεόραση αναμεταδώσει εικόνες από το κτίριο, που έδειχναν πυκνό λευκό καπνό να αναβλύζει από τον αντιδραστήρα Νο.4.
...Ένα ελικόπτερο του ιαπωνικού στρατού απογειώθηκε σήμερα για να ρίξει νερό σε έναν από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στο πλαίσιο των προσπαθειών ψύξης του, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

***Εν τω μεταξύ...
...Νερό διοχετεύεται στους αντιδραστήρες Νο.5 και Νο.6 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο Tepco κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.
Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμπόδισαν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου CH-47 Shinook να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα Νο.4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα για να ψυχθεί το αναλωθέν πυρηνικό καύσιμο, στη δεξαμενή του οποίου ξέσπασε φωτιά χθες και σήμερα. Οι εξαιρετικά ραδιενεργές ράβδοι του αναλωθέντος καυσίμου βρίσκονται πλέον έξω από το νερό και θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες για πρόκληση μεγάλης καταστροφής...Πλέον έχει νυχτώσει στ χώρα  και είναι αδύνατη οποιαδήποτε εναέρια επιχείρηση.
...Οι τεχνικοί ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν επίγεια μέσα για να διοχετεύσουν νερό στη δεξαμενή του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου που έχει υπερθερμανθεί επικίνδυνα.
...Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού που είχε απομακρυνθεί προσωρινά εξαιτίας της αιφνίδιας αύξησης των τιμών της ραδιενέργειας, επέστρεψε στον χώρο του σταθμού για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης της σειράς των βλαβών στους έξι αντιδραστήρες του Φουκουσίμα.
...Οι μετρήσεις που οδήγησαν αρχικά στην απομάκρυνση του προσωπικού αποδείχθηκαν εσφαλμένες.

***Η Ιαπωνία ενημέρωσε την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για τη φωτιά στο κτίριο πυρηνικού αντιδραστήρα στην Φουκουσίμα στις 20:45 ώρα GMT, αλλά δεν ήταν ορατή τριάντα λεπτά αργότερα.
...Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ μετέδωσε νωρίτερα πως οι φλόγες δεν είναι πλέον ορατές στο κτίριο του αντιδραστήρα Νο4 του πυρηνικού εργοστασίου, όμως τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν καπνό και ατμό να υψώνεται πάνω από το εργοστάσιο...
...Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε: «Οι ιαπωνικές αρχές μάς ενημέρωσαν πως εντοπίστηκε φωτιά στο κτίριο του αντιδραστήρα Νο.4 στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι στις 20:45 GMT... Στις 21:15 της ίδιας ημέρας η φωτιά δεν ήταν πλέον ορατή».
...Επίσης η υπηρεσία ανακοίνωσε πως η εταιρία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει γεννήτρια ντίζελ για την παροχή νερού στον αντιδραστήρα Νο.5, όπου παρατηρήθηκε χθες Τρίτη μείωση του επιπέδου, αν και το νερό παραμένει πάνω από τα καύσιμα.
...Η κάλυψη των πυρηνικών καυσίμων με νερό εμποδίζει την υπερθέρμανσή τους. Η ΙΑΕΑ είχε ανακοινώσει πως οι αντιδραστήρες Νο.5 και Νο.6 σταμάτησαν να λειτουργούν αμέσως μετά τον σεισμό, αλλά παραμένουν γεμάτοι καύσιμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεθνούς υπηρεσίας, το επίπεδο του νερού μειώθηκε κατά 40 εκατοστά, φτάνοντας τα 201 εκατοστά πάνω από τα καύσιμα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: