Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κριτική Ντόρας στη κυβέρνηση.

2 Μαρτίου 2011.
«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα λέει πράγματα που δεν θα είναι πάντα ευχάριστα, αλλά θα κινείται στη σφαίρα της κοινής λογικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες και ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία εξέδωσε φυλλάδιο με τις βασικές θέσεις της και με τίτλο «Η νίκη της κοινής λογικής».

...Ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας εξέφρασε, κατ' αρχάς, τη θλίψη του κόμματος για την απώλεια των δύο αστυνομικών και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη.
...Ο Γ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι «πήγαμε γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι άσπρο - μαύρο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης» και πρόσθεσε ότι η Συμμαχία κινήθηκε σε πέντε άξονες.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δείχνει να έχει παραλύσει, υπάρχει έλλειμμα συντονισμού, δεν είπε ποτέ την αλήθεια στους πολίτες, κάνει μισές και ατελείς μεταρρυθμίσεις, προκαλεί σύγχυση στους πολίτες και την αγορά και δείχνει να προσπαθεί να δανειστεί χρόνο χωρίς να υπάρχει.
...Η «Δημοκρατική Συμμαχία», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, πιστεύει ότι είναι προτεραιότητα η μείωση του ελλείμματος που παράγει το κράτος και τονίζει ότι την κρίση δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.
«...Η Ευρώπη θα βοηθήσει, αλλά η βοήθεια δεν θα αποδώσει όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, κάνει μισές δουλειές και μεταρρυθμίσεις και φρενάρεται από στάση συντεχνιών και φωνές λαϊκισμού», συνέχισε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως στον κ. Παπακωνσταντίνου η Συμμαχία κατέθεσε επιγραμματικά ιδέες για αποκρατικοποιήσεις, για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, μέσω ενός σχεδίου 10ετίας, που θα προβλέπει και πωλήσεις, όπου είναι εφικτό και για ριζική αλλαγή του φορολογικού μηχανισμού.
...Επιπλέον η «Δημοκρατική Συμμαχία» ζητεί ενίσχυση του ΕΚΑΣ, με βάση τη σχετική πρόταση που έχει κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και την καθιέρωση δημοσιονομικού κανόνα στο Σύνταγμα.
...Σε άλλο σημείο της σημερινής ενημέρωσης ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα μπορούσαν οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν πέντε χρόνια μέχρι την επόμενη αναθεώρηση και, έτσι, να στείλουν ισχυρό μήνυμα συμβολικού χαρακτήρα.
«...Η αίσθησή μας είναι ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης», είπε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ότι ο Υπουργός των Οικονομικών περιέγραψε την εικόνα και παρουσίασε τις υποχρεώσεις και γενικές αρχές.
...Ερωτηθείς αν η ΝΔ ταυτίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι άσχημο για τη χώρα το κατ' εξοχήν αστικό κόμμα να παίρνει πολλές θέσεις που ξεπερνούν την «ευρηματικότητα» της Αριστεράς. «Οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αυτά τα μηνύματα εκπέμπουν και με λογική ακραίας διγλωσσίας», συμπλήρωσε.
...Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να υποκινούνται από την ΝΔ εκδηλώσεις εναντίον πολιτικών, είπε ότι αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις καταδικάζει «εύχομαι να είναι έτσι και να μην είναι άλλο ένα σημάδι διγλωσσίας».
...Σε άλλη ερώτηση αν η Συμμαχία θα καταθέσει «πρόταση ενδιαφέροντος» προς το βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη, ο εκπρόσωπος του κόμματος έκανε λόγο για «άχαρη συζήτηση εντυπώσεων»....«Μόνο παραπολιτικό ενδιαφέρον έχει»,πρόσθεσε.
...Για δε το ενδεχόμενο επανένωσης της Κεντροδεξιάς και συνεργασίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» με την ΝΔ, τόνισε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν βεντέτες, αλλά, σημείωσε ότι «ο τρόπος, που, μέχρι σήμερα, πορεύεται το κόμμα του κ. Σαμαρά είναι μακριά από τη φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή παράδοση του χώρου».
Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι όλα αυτά τα θέματα θα τα διαμορφώσει με την ψήφο του ο σοφός λαός και θα γίνει συζήτηση με όλους με σύγκλιση στο πλαίσιο προτάσεων.
«Η συζήτηση δεν θα γίνει με βάση προσωπικές φιλοδοξίες, ή λατρεία για την καρέκλα», είπε, ενώ ανέφερε ότι οι πρόωρες εκλογές θα επιτείνουν την αβεβαιότητα.
...Ωστόσο, μετά από σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «αν συνεχίσει η κυβέρνηση να μην κάνει τη δουλειά της, τα πράγματα θα οδηγηθούν σε οριακές καταστάσεις και η απάντηση θα δοθεί από μόνη της».
...Ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε, επίσης, ότι με απόφαση της Προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» συστήθηκε επιτροπή επιλογής και αξιολόγησης προτάσεων για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, με πρόεδρο το Χρήστο Μαρκογιαννάκη και μέλη της την Αθηνά Τραχήλη και τους κ.κ. Σ. Τσίφτη, Θ. Κοτσώνη και Δ. Κατσούδα. Επιπρόσθετα ανακοίνωσε ότι στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο προσυνέδριο του κόμματος στο ΣΕΦ, όπου κυρίως θα παρουσιαστούν οι βασικές θέσεις για την οικονομία.
...Μετά από ερώτηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στο ραδιοσταθμό 9,84 δήλωσε πως οι όποιες προσπάθειες δεν μπορούν να γίνουν χωρίς να υπάρχουν σαφή κριτήρια, κοινωνικά, δημοσιογραφικά, λειτουργικά, που να υπηρετούν συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης του σταθμού.
...«Και σίγουρα δεν μπορεί να είναι γενικευμένοι και αόριστοι αφορισμοί για «υψηλόμισθους» και «αργόμισθους» που θίγουν την επαγγελματική και προσωπική υπόσταση δημοσιογράφων», επεσήμανε.
...Υπενθύμισε δε ότι σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες, η κα Ντόρα Μπακογιάννη ως Δήμαρχος Αθηναίων, μείωσε κατά το 1/3 το λειτουργικό κόστος του σταθμού (τον παρέλαβε 11,5 εκατ. ευρώ και το παρέδωσε 7,8 εκατ. ευρώ) δημιουργώντας και τον ξενόγλωσσο σταθμό της πόλης και αποπληρώνοντας τις υποχρεώσεις προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: