Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Βρετανία καταδικάζει το νέο κύμα βίας στην Υεμένη.

13 Μαρτίου 2011.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ καταδίκασε την "απαράδεκτη βία" εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Υεμένη το Σάββατο και κάλεσε όλους τους Βρετανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα....

"...Μου προκάλεσε σοκ η απαράδεκτη βία στη Σαναά σήμερα", είπε ο Χέιγκ μετά το θάνατο τεσσάρων διαδηλωτών σε νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.
...Το Φόρεϊν Όφις επίσης επανεξέδωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Υεμένη, εκτιμώντας ότι "υπό το φως της έντασης των διαδηλώσεων και της βίας, οι βρετανοί υπήκοοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Υεμένη με όποια εμπορικά μέσα βρίσκονται στην διάθεσή τους".
"...Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να ανησυχεί σοβαρά για τις επανειλημμένες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και τις προσπάθειες κατατρομοκράτησης των δημοσιογράφων τις τελευταίες ημέρες", ανέφερε ο Χέιγκ σε ανακοινωθέν του.
...Οι εξελίξεις αυτές καταγράφονται "σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες εξαγγελίες του προέδρου ['Αλι Αμπντάλα Σάλεχ] περί συνταγματικών μεταρρυθμίσεων και νέων εκλογών, τις οποίες καλωσορίσαμε", πρόσθεσε.
...Οι διαδηλωτές απαιτούν ο Σάλεχ να παραιτηθεί, αλλά αυτός επιμένει ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του, που λήγει το 2013, ενώ προσφέρθηκε να προωθήσει μεταρρυθμίσεις ώστε το πολίτευμα να γίνει κοινοβουλευτικό και να καταρτιστεί νέο Σύνταγμα, μέτρα που θα μπορούσαν να εγκριθούν με δημοψήφισμα εφέτος.
...Ο Χέιγκ είπε ότι οι διαδηλωτές έχουν "θεμιτά αιτήματα" και κάλεσε τις αρχές της Υεμένης να "επιδείξουν την δέσμευσή τους σε μια εύτακτη και ειρηνική μετάβαση σεβόμενες το δικαίωμα [των πολιτών] να διαδηλώνουν ελεύθερα και το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου".
...Κάλεσε όλες τις πλευρές να "αρχίσουν άμεσα έναν ανοικτό κι εποικοδομητικό διάλογο".
   (BBC, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: