Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αγνοείται ο αριθμός των θυμάτων στην Ιαπωνία...

13 Μαρτίου 2011.
Ο σεισμός 8,9 βαθμών και το τσουνάμι που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στη βορειοανατολική Ιαπωνία κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 900 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η εγχώρια αστυνομία....Χιλιάδες οι αγνοούμενοι, ενώ μια ολόκληρη πόλη εξακολουθεί να αγνοείται.....Την ΄΄ιδια στιγμή...
...Οι προσπάθειες να ελεγχθεί ο ένας αντιδραστήρας ενός πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου που εξερράγη μετά το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι συνεχίζονται με την παροχή νερού και την απελευθέρωση ατμού για να μειωθεί η θερμοκρασία σε αυτόν, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο στους δημοσιογράφους.
"Κάνουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα--βγάζουμε αέρα από τον αντιδραστήρα και παρέχουμε νερό στον αντιδραστήρα", είπε ο Εντάνο.
"Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε στην διαδικασία είναι αρκετά χαμηλή και δε θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών".
...Αργότερα ο Εντάνο είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK ότι "η αντίδραση στην καταστροφή θα χρειαστεί τεράστια συγκέντρωση και προσπάθεια από το έθνος διότι πρόκειται για μια καταστροφή μεγέθους που δεν έχει προηγούμενο".
...Πρόσθεσε ότι θα απαιτηθει εκτεταμένη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων και άλλων φορέων.
...Ο αριθμός των στρατιωτών που συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης και στις επιχειρήσεις αρωγής των σεισμοπαθών διπλασιάστηκε στους 100.000, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
"...Η προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε ζωές κι αναμένουμε ότι τα 200 δις γιεν [2,4 δις δολάρια, 1,8 δις ευρώ] που υπήρχαν ως αποθεματικό στον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος επαρκούν.
...Δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια για το μέγεθος του απαραίτητου συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το επόμενο οικονομικό έτος [το οποίο αρχίζει τον Απρίλιο] τώρα, θα χρειαστούν διαβουλεύσεις στο κοινοβούλιο", είπε ο Εντάνο.
...Η αστυνομία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδόν 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής, ωστόσο στο νέο επίσημο απολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι 300-400 σοροί που ανακάλυψε ο στρατός στην πόλη Ρικουζεντακάτα...
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: