Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνεχίζουν την απεργία πείνας.

4 Μαρτίου 2011.
Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στο κτήριο "Υπατία" οι μετανάστες απεργοί πείνας, αφού "συμβουλεύτηκαν" τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να απορρίψουν ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για «καθεστώς ανοχής», εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά τους για νομιμοποίηση.
...
...Επίσης απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων των απεργών πείνας σε νοσοκομεία, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι απεργοί πείνας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, μετά από οδηγίες των γιατρών όσοι χρειάζονται νοσηλεία .
...Δήλωσαν επίσης ότι η απεργία πείνας είναι δικός του αγώνας, για τον οποίο αποφασίζουν οι ίδιοι. Δεν είναι υποκινούμενοι και ζητούν να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες που διαδίδονται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση.
...Εκ μέρους των γιατρών που παρακολουθούν την υγεία των απεργών πείνας ο Θανάσης Καραμπέλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα θέλαμε να είναι όλοι στα νοσοκομεία, γιατί θα ήταν πιο ασφαλείς, όσον αφορά τις ανάγκες νοσηλείας τους. Η απόφαση πάντως είναι των ίδιων των απεργών πείνας και εμείς δεν αναγκάζουμε κανένα παρά τη θέλησή του. Η κυβέρνηση με αυτά που προτείνει δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση το να εισαχθούν στα νοσοκομεία και να μείνουν εκεί μέχρι να πεθάνουν». Συμπλήρωσε δε ότι σήμερα τέσσερις απεργοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στο οποίο συνολικά βρίσκονται εξήντα έξι άτομα.
...Ο Νίκος Γιαννόπουλος από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 χαρακτήρισε «επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης» όσα λέγονται περί υποκινητών και τόνισε ότι «όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν ισχύει. Νοιαζόμαστε περισσότερο και από τους ίδιους για τη ζωή τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση τους θυμήθηκε την 39η ημέρα για να κάνει διάλογο μαζί τους».
...Από τους απεργούς πείνας ο Χασάν ζήτησε την παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του εισαγγελέα για δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», που τον παρουσιάζει να δηλώνει ότι οι υποστηρικτές της απεργίας πείνας δεν τον αφήνουν να κάνει βόλτα έξω από το κτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: