Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Απίστευτη η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου!

Τέσσερις μόνο φορείς έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας 15,3 δις ευρώ(!) απάντηση των αρμόδιων υπουργείων στον Κ. Αιθαλωτή.

9 Μαρτίου 2011.   

Πραγματικά αμύθητη είναι η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και των φορέων του, όπως προκύπτει από τις γραπτές απαντήσεις που απέστειλαν τα υπουργεία σε Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις του Βουλευτή Β΄ Αθηνών και Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτη.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα 546 ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων έχουν αντικειμενική αξία που ξεπερνά το 1,4 δις ευρώ, η ακίνητη περιουσία της ΔΕΗ προσεγγίζει το 1,3 δις ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του Μετρό ξεπερνά τα 2,3 δις ευρώ! 



Όσο για το σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται στο Μητρώο Ακινήτων της ΚΕΔ αυτά ξεπερνούν τα 71.000 όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου τον Κ. Αϊβαλιώτη, ενώ παράλληλα τον πληροφορεί ότι - μόνο για 8 μήνες - το υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε για ενοίκια το αστρονομικό ποσό των 25.937.296 ευρώ...

Αναφορικά με την αξία των οικοπέδων και των κτηρίων ενός μόνο οργανισμού, του ΟΣΕ, τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρουν αυτή ξεπερνά τα 10,3 δις ευρώ!

Δελτίο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: