Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Εξι νομοσχέδια στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

9 Μαρτίου 2011.
Συνεδριάζει σήμερα, το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου,  στις 11.00 το πρωί...ενώ νωρίτερα θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ)...
Στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν 6 συνολικά  νομοσχέδια, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο για τη στήριξη της εργασίας..
...Ειδικότερα, τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο (σε παρένθεση οι υπουργοί που θα τα εισηγηθούν) είναι:

- Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης (Χάρης Καστανίδης).

- Αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του ν. 3588/2007 (Πτωχευτικός Κώδικας) - Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης και λοιπές διατάξεις (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης).

- Σύσταση Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Μ. Χρυσοχοΐδης).

- Εναρμόνιση του εθνικού δικαίου με τις προβλέψεις των Οδηγιών 2009/72 και 2009/73 που αφορούν στη λεγόμενη «3η Ενεργειακή Δέσμη» (Τίνα Μπιρμπίλη).

- Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων (Γιώργος Παπακωνσταντίνου)

- Δημόσιες συμβάσεις προμηθειών έργων και υπηρεσιών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας (εναρμόνιση με την Οδηγία 2009/81/ΕΚ) και ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Ευάγγελος Βενιζέλος).

...Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη θα παρουσιάσει, εξάλλου, το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας για το 2011.
...Μετά από την ολοκλήρωση του Υπουργικού, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα στις 6.00 μ.μ., θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι. 
...***Αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: