Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Περιμένουν δάνεια οι κτηνοτρόφοι.

11 Μαρτίου 2011.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού "ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ", στάση αναμονής κρατούν οι κτηνοτρόφοι, εν αναμονή δανείων  ύψους 300 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου το επόμενο διάστημα, αντί της ρύθμισης των ήδη, υπαρχόντων.......Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπ.ΑΑΤ, μεταξύ της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μιλένας Αποστολάκη και του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, η υφυπουργός ενημέρωσε τους αγελαδοτρόφους για την προσπάθεια που κάνει το ΥπΑΑΤ προκειμένου να εξασφαλίσει αυτά τα χρήματα, σε κουβέντα που αφορούσε την ρύθμιση των κτηνοτροφικών χρεών.......Συγκεκριμένα η κα. Αποστολάκη ανέφερε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα της ρύθμισης των κτηνοτροφικών δανείων αλλά το επόμενο διάστημα και οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να συμπεριληφθούν σε αυτούς που θα έχουν την δυνατότητα να δανειοδοτηθούν.

...Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο καλά διασταυρωμένες πηγές, τα δάνεια αυτά για τα οποία μίλησε η υφυπουργός θα είναι μέρος των συνολικών εγγυήσεων, ύψους 3 δις ευρώ, που δύναται να παράσχει για τελευταία χρονιά φέτος η ελληνική κυβέρνηση προς τις εμπορικές τράπεζες, κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί και ο υπουργός Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
...Ωστόσο σε αυτό που θα πρέπει να σταθούμε είναι ότι τίποτα από όλα όσα διαρρέουν δεν είναι «τελειωμένα» και «αυτή την στιγμή γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου προς τις τράπεζες 3 δισ  ευρώ για όλους τους κλάδους της οικονομίας, εκ των οποίων το 10% τα 300 εκατ. ευρώ θα είναι εγγυήσεις για χρηματοδότηση της γεωργίας, προκειμένου παίρνοντας αυτές τις εγγυήσεις οι τράπεζες να εξαναγκαστούν να χορηγήσουν άμεσα χρηματοδότηση σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον. «Αυτό θα γίνει και για την βιομηχανία και για τον τουρισμό και για το εμπόριο», αναφέρουν οι ίδιες πηγές στον ΑγροΤύπο.
...Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι οι αγελαδοτρόφοι, που συμμετείχαν στην σύσκεψη με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αιφνιδιάσθηκαν ακούγοντας αυτό το ενδεχόμενο και τόνισαν ότι θέλουν αυτά τα νέα δάνεια να αφορούν όλο τον κλάδο, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά τους. 
...Πρότειναν πάντως η χρηματοδότηση να γίνει με βάση την δυναμικότητα του καθενός. Όπως είχε γίνει με το άτοκο δάνειο του 2007 βάση αριθμού ζώων...(Ν.Π., πηγή : Αγροτύπος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: