Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ερώτηση Γρηγοράκου για το "Λεύκτρο – Σπάρτη".

9 Μαρτίου 2011.

O Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών,Υποδομών και Δικτύων, σχετικά με φίμες για ¨πάγωμα¨ της κατασκευής του οδικού κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη.

 Η ερώτηση προς τον Δημήτρη Ρέππα, έχει ως εξής:

Η κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Ανατολικής Πελοποννήσου (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) είναι αναμφισβήτητα ένα έργο πνοής για την Πελοπόννησο, με τεράστια οφέλη που συνδέονται άμεσα με τον χρόνο μετακίνησης, την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη.

Ειδικότερα για τη Λακωνία, η οποία στερείται αξιόπιστων οδικών συνδέσεων, η κατασκευή του οδικού κλάδου Λεύκτρο - Σπάρτη θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ταχύτερη και ασφαλέστερη οδική σύνδεση του νομού με την Αθήνα με ό,τι αυτή συνεπάγεται: ενίσχυση της  τοπικής οικονομίας, προσέλκυση επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης δυνατής οδικής ασφάλειας. 
Το πολυδάπανο και μεγαλόπνοο έργο, μετά από αρκετούς κλυδωνισμούς, τροποποιήσεις και ελέγχους ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή εκτέλεση του αρχικού προγραμματισμού και η εγγενής ασφάλεια του δρόμου, μπήκε σε μια ομαλή πορεία και προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Η παράδοση του οδικού κλάδου Λεύκτρο Σπάρτη έχει οριστεί από την εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. για τις 31/08/2012.
Τον τελευταίο καιρό, όμως, με την δύσκολη από τη μια υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της χώρας και τα ενδεχόμενα προβλήματα στη ροή χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και την ανάδυση από την άλλη κινημάτων πολιτών τύπου «Δεν πληρώνω» που προβληματίζουν τις κατασκευαστικές αναδόχους εταιρείες, έχει δοθεί χώρος για μια έντονη φημολογία περί πιθανού «παγώματος» των έργων κατασκευής.
Ερωτάστε:
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του οδικού κλάδου Λεύκτρο Σπάρτη;
Ποιος υπολογίζετε να είναι ο χρόνος παράδοσής του;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: