Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Σε κλίμα οδύνης...

3 Μαρτίου 2011.
Σε κλίμα οδύνης και οργής τελέστηκαν οι κηδείες των δύο νεαρών ανδρών της ομάδας "ΔΙΑΣ" που εκτελέστηκαν από άγνωστους κακοποιούς προχθές, στου Ρέντη....Οπως έγινε το απόγευμα γνωστό, την παραίτηση του, υπέβαλε ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Ραχωβίτσας, αμέσως μετά τις κηδείες των δύο αστυνομικών,  οποία δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσή.......Στην επιστολή του προέβαλε λόγους ευθιξίας, καθώς ο κ. Ραχωβίτσας είναι εκ των "πρωτεργατών" της ομάδας, ωστόσο η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.
...Στην κηδεία του 23χρονου, το κλίμα ήταν εκρηκτικό από οργή και οδύνη και μάλιστα, κατώτεροι αστυνομικοί και πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς, καθώς και παριστάμενους πολιτικούς.
...Στο κοιμητήριο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, που συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον νεαρό ειδικό φρουρό, ενώ πολίτες στράφηκαν ιδιαίτερα εναντίον του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., που εκπροσωπούσε την ηγεσία, και του διοικητή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατηγορώντας τους για τις ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο της ασφάλεια των αστυνομικών, που υπηρετούν σ΄αυτήν.
Την ίδια αντίδραση είχαν οι παριστάμενοι στην κηδεία και απέναντι στους πολιτικούς, τους οποίους απώθησαν για να μη μπουν στο νεκροταφείο....
**Εξάλλου...Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε νωρίτερα στα Τρίκαλα το μεσημέρι ο 22χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης.
 ...Από το πρωί, εκατοντάδες άνθρωποι προσήλθαν στο σημείο του μακελειού για να αφήσουν ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα, ενώ το απόγευμα τελέστηκε τρισάγιο.
...Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.
***Με ανακοίνωση της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξηγεί ότι "δεν παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία του αδικοχαμένου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Ιωάννη Ευαγγελινέλη, σεβόμενη την επιθυμία της οικογένειάς του να παραβρεθούν σε αυτήν μόνο συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του".
"Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκφράζει για ακόμη μια φορά τη βαθύτατη οδύνη της για τον αποτρόπαιο θάνατο των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλλογιάννη, συμμετέχει στο βαρύτατο πένθος της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικείων τους και δεσμεύεται να αναλάβει όλα εκείνα τα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών τους" προστίθεται.
..(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: