Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων.

6 Μαρτίου 2011.
Στον Τζεμίλ Τσιτσέκ, τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιος για το Κυπριακό, επιρρίπτει την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του καθεστώτος Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν...

...Ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο κ. Τσιτσέκ μετέφερε στην Άγκυρα τις αντιδράσεις 15 ως 20 ατόμων κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο.
...Παράλληλα...
....Ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» εξέφρασε έκπληξη για το διορισμό του νέου λεγόμενου «πρέσβη» της Τουρκίας, ενώ για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον των Τουρκοκυπρίων, είπε ότι πρέπει να σκεφτούμε πόσα προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιες δηλώσεις....
 
***Στις Βρυξέλλες είναι αποφασισμένοι οι Τουρκοκύπριοι να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να αναγκάσουν την Τουρκία να ακούσει τα μηνύματά τους ότι δεν θέλουν να είναι όμηροί της και ότι επιθυμούν λύση και επανένωση της Κύπρου.
...Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο γενικός γραμματέας της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, ανέφερε ότι τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα έχουν ήδη αποφασίσει να πραγματοποιήσουν περί τα τέλη Μαρτίου, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
...Ανέφερε ακόμη ότι προσπαθούν να διευθετήσουν συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως Επιτρόπους και Πολιτικές Ομάδες, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το τί συμβαίνει στην Κύπρο και ειδικότερα στο βόρειο τμήμα και να τους τονίσουν ότι θέλουν μια επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο.
...Σχολιάζοντας τη δήλωση Μπαγίς, ότι ουδείς μπορεί να διαχωρίσει την Τουρκία από τη Βόρεια Κύπρο και ότι αυτοί, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εκφράζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας ήταν μία μικρή μειοψηφία, ο κύριος Ελτζίλ επεσήμανε ότι πάντοτε οι κυβερνώντες στην Τουρκία, έβλεπαν τους Τουρκοκυπρίους ως μειοψηφία.... Τόνισε ότι η Τουρκία θα αναγκασθεί αργά ή γρήγορα να αντιληφθεί τα μηνύματα που στάλθηκαν στο συλλαλητήριο, γιατί, όπως είπε, οι Τουρκοκύπριοι είναι αποφασισμένοι. 
...Ο κύριος Ελτζίλ ανέφερε ότι η συνδικαλιστική πλατφόρμα θα διοργανώσει και άλλες δραστηριότητες....(ΡΙΚ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: