Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στο νοσοκομείο άλλοι 12 μετανάστες- απεργοί πείνας.

6 Μαρτίου 2011.
Δώδεκα ακόμη μετανάστες από το κτίριο της Υπατίας, μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο, λόγω εξάντλησης από την απεργία πείνας που ξεπέρασε τις 40 ημέρες.......Όπως αναφέρει ο κ. Γιώτης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν, οι απεργοί πείνας είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον προθάλαμο νεφρικής ανεπάρκειας.

...Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους απεργούς σταμάτησαν να παίρνουν και υγρά, επισπεύδοντας την επιδείνωση της υγείας τους, σε μια κορύφωση της πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα....

***Επίσης, άλλοι οχτώ μετανάστες, από αυτούς που συνεχίζουν την απεργία πείνας και στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διακομίστηκαν με προβλήματα υγείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. 
...Ο ένας μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία. Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 άτομα.
...Σύμφωνα με την Ομάδα Τύπου Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, η κατάσταση της υγείας των μεταναστών που συνεχίζουν για 41η ημέρα την απεργία πείνας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: