Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

"Τιμή να βρεθώ στο εδώλιο..."

12 Μαρτίου 2011.
Ο Ισπανός δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, δήλωσε ότι θα ήταν "τιμή" για αυτόν "να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή ερεύνησε τα εγκλήματα του φρανκισμού".
...
"Αυτό που επιθυμώ είναι να προσαχθώ ενώπιον της δικαιοσύνης και να ασκήσω το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ένα δικαίωμα που μέχρι τώρα είναι αρκετά, αν όχι εντελώς, απαγορευμένο", είπε ο δικαστής, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
"...Όσο το δυνατόν συντομότερα, για να μπορέσω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να υπάρχει μια προοπτική για το μέλλον μου", πρόσθεσε ο Γκαρθόν, ο οποίος καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του στις 14 Μαΐου 2010.
...Η ημερομηνία της δίκης του δεν έχει ακόμη οριστεί.
...Ο Ισπανός δικαστής είχε προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ και Διεθνές Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIFDH), που διεξάγεται στην πόλη.
...Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι κατάχρηση εξουσίας, επειδή ερεύνησε τα εγκλήματα που διαπράχθησαν κατά τη διάρκεια του ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου και της δικτατορίας του Φράνκο αδιαφορώντας για το νόμο περί αμνηστίας.
...Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος μπορεί να του επιβληθεί απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματός του επί 20 χρόνια, κάτι που θα έθετε τέλος στην καριέρα του.
...Ο 55χρονος Γκαρθόν είναι αποσπασμένος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Είναι επίσης γνωστός για τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας και για τις αγωγές που είχε ασκήσει εναντίον του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοτσέτ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: