Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Ισχυρός μετασεισμός στην Ιαπωνία.

11 Mαρτίου 2011.
Για κίνδυνο μικρής διαρροής ραδιενέργειας από την πυρηνική μονάδα της πόλης Φουκουσίμα, που χτυπήθηκε σφοδρά από το σεισμό, προειδοποίησε ο υπουργός Βιομηχανίας, Μπάνρι Καϊέντα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία....
Οι ιαπωνικές αρχές ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα για να μειώσουν την πίεση που έχει αυξηθεί σε έναν από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού αντιδραστήρα Νο.1, ανέφερε το πρακτορείο Kyodo. ...Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της ηλεκτρικής εταιρείας Tokyo Electric Power παραδέχτηκε ότι η πίεση ανεβαίνει σε έναν από τους αντιδραστήρες. Ο κυβερνήτης της περιοχής κάλεσε τους 6.000 ανθρώπους που κατοικούν σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό να εκκενώσουν την περιοχή.

***Εν τω μεταξύ...
...Ένας νέος ισχυρός σεισμός 6,6 βαθμών σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί τοπική ώρα(21:00 ώρα Ελλάδος) στην επαρχία της Νιγκάτα, στην βορειο-δυτική Ιαπωνία, στην απέναντι πλευρά του Ειρηνικού, η οποία έχει πληγεί από τον σεισμό των 8,9 βαθμών, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NHK. Τους 1000 νεκρούς αναμένεται να ξεπεράσει ο τραγικός απολογισμός από το σεισμό και το τσουνάμι, αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας αναφέρει ότι περισσότερα από 1.800 σπίτια έχουν καταστραφεί. Επιπλέον, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo έκανε λόγο νωρίτερα για 88.000 αγνοούμενους.

...Ο ισχυρός σεισμός 8,9 βαθμών και το τσουνάμι που έπληξαν τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας προκάλεσαν το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές στις επαρχίες Μιγιάγκι, Φουκουσίμα, Τσίμπα, Ιβάτε και Τόκιο.
...Σχεδόν δώδεκα ώρες μετά από το σεισμό, οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 330 νεκρούς, 531 αγνοούμενους και 627 τραυματίες. Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι η σεισμική δόνηση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 80.000.
***Οπρώτος πρόχειρος απολογισμός αναφέρει τα εξής :


- Από 200 έως 300 κάτοικοι της Σεντάι βρέθηκαν νεκροί σε παραλία. Περίπου 1.200 κατοικίες στην περιοχή έχουν πληγεί από ένα κύμα ύψους δέκα μέτρων, σύμφωνα με την αστυνομία.
- Ένα φράγμα έσπασε στην περιοχή της Φουκουσίμα, παρασύροντας σπίτια, ενώ αρκετοί κάτοικοι αγνοούνται.
- Ένα πλοίο μιας ναυπηγικής εταιρείας του λιμανιού Ισινομάκι με περίπου εκατό ανθρώπους, παρασύρθηκε από το τσουνάμι στο νομό Μιγιάγκι.
-Δύο τρένα, τα οποία μεταφέρουν άγνωστο αριθμό επιβατών, αγνοούνται. Το ένα χάθηκε στην περιοχή Μιγιάγκι και το άλλο στην Ιβάτε.
-Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Σεντάι.
-Έξι χιλιάδες άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους γύρω από την πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταΐτσι, καθώς η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα Νο.1 έχει αρχίσει να αυξάνεται, με κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας.
-Στο κέντρο του Τόκιο, η οροφή ενός κτιρίου κατέρρευσε την ώρα που 600 φοιτητές παρακολουθούσαν μια τελετή αποφοίτησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.
- Τουλάχιστον έξι πυρκαγιές αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα και 80 στις πληγείσες περιοχές.
- 4,4 εκατομμύρια σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στα βορειοανατολικά.
- Εκτεταμένα προβλήματα έχουν προκληθεί στην σιδηροδρομική, οδική και εναέρια κυκλοφορία σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο, όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
- Ο αεροδιάδρομος της Σεντάι είχε πλημμυρίσει.
- Η βάση των δυνάμεων αυτοάμυνας της Μιτσουσίμα, που βρίσκεται κοντά στη Σεντάι, έχει σχεδόν βυθιστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: