Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου ζητά ο Δ. Ρέππας για τη χθεσινή ταλαιπωρία των οδηγών.

8 Μαρτίου 2011.
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζήτησε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας προκειμένου, όπως αναφέρει σε επιστολή του στον αρμόδιο εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε, «οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν προς πάσα κατεύθυνση τυχόν υπάρχουσες ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συνετέλεσαν στην έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, με τον αποκλεισμό τους σε χαμηλές θερμοκρασίες».

...Ο κ. Ρέππας έδωσε εντολή στους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη και ζήτησε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να διερευνήσει τις ευθύνες των πάσης φύσεως αρμοδίων υπαλλήλων του υπουργείου Υποδομών. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.
...Επίσης, ζήτησε από την Παραχωρησιούχο Κοινοπραξία «Νέα Οδός», το αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο που υπήρχε ενόψει κακοκαιρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν επαρκές και εάν εφαρμόστηκε. Παρόμοιο έγγραφο απεστάλη και προς τις άλλες Κοινοπραξίες που έχουν υπογράψει συμβάσεις παραχώρησης για τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ο κ. Ρέππας, χαρακτηρίζει απαράδεκτα όσα διαδραματίστηκαν χθες με εγκλωβισμένους οδηγούς σε εθνική οδό, προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένες ενέργειές του στοχεύουν στο να διερευνηθούν οι αιτίες της αστοχίας των όποιων σχεδιασμών και να καταλογιστούν ευθύνες, αλλά και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
......Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός, η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητοδρόμους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: