Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Χορεύοντας με τα Φλαμίνγκος στα Βάτικα.

δείτε το βίντεο της Τουλίπας στο
http://toulipagoulimyi.forumgreek.com/t255-topic.
7 Μαρτίου 2011.

Υπέροχες εικόνες μιας άλλης Λακωνίας, κατέγραψε η κάμερα του βατικιώτικου συλλόγου Τουλίπα Γουλιμή, στη λιμνοθάλασσα της Στρογγυλης στα Βάτικα, μια περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο NATURA2000, που όμως κάποιοι θέλησαν και ίσως να εξακολουθούν να θέλουν να καταστρέψουν. Δεκάδες Φλαμίνγκος και άλλα υδρόβια πουλιά, χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λίμνη κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής μετανάστευσης, ως τελευταίο σταθμό  ξεκούρασης πριν διασχίσουν τη Μεσόγειο ή ως πρώτο σταθμό μετά τη διάσχιση της Μεσογείου κατά τη διάρκεια της εαρινής μετανάστευσης. Μπορείτε να δείτε το εκπληκτικό βίντεο της Τουλίπας, στο http://toulipagoulimyi.forumgreek.com/t255-topic.

Μερικά ακόμα για τη λίμνη... 

http://toulipagoulimyi.forumgreek.com/t254-topic#2506
Τα πουλιά αυτά, χρησιμοποιούν την περιοχή της Ανατολικής Λακωνίας κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού ταξιδιού, εξού και τα Όρη Ανατολικής Λακωνίας βρίσκονται υπό το καθεστώς προστασίας, τόσο με τεράστιες εκτάσεις ενταγμένες στο δίκτυο NATURA, όσο και χαρακτιρισμένες ως ΖΕΠ, δηλαδή Ζώνες Ειδικής Προστασίας για τα πουλιά. 

Οι βιότοποι της Ανατολικής Λακωνίας αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες απειλές (αιολικοί σταθμοί παραγωγής ρεύματος), με το υδροβιότοπο της Στρογγύλης να αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο κατασκευής και λειτουργίας θερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ένα ενδεχόμενο που ξεσήκωσε τους ντόπιους, που με τις κινητοποιήσεις τους σταμάτησαν το έργο, αλλά φυσικά η εταιρία εξακολουθεί να αναζητεί τρόπους να προχωρήσει στην κατασκευή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα, η εταιρία κατέθεσε αίτημα ανανέωσης της άδειας του εργοστασίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: