Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Με 10 δις ευρώ, ξεκινά η αναπτυξιακή διαδικασία.

7 Μαρτίου 2011...(πρώτη δημοσίευση : 6/3/2011).
Αυτή τη στιγμή επιχειρείται μια εκτεταμένη στρατηγική αναπτυξιακής αναδιάρθρωσης, με ένα πακέτο ενίσχυσης προϋπολογισμού μεγαλύτερου από 10 δισ. ευρώ, με άμεσο στόχο την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012........Αυτό ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στην εισήγησή του για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, που παρουσίασε στους ηγέτες των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) στη συνάντηση που διοργανώθηκε το Σάββατο, 5 Μαρτίου, στην Αθήνα, με θέμα τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης για την Ευρώπη του αύριο.


...Ο υπουργός παρουσίασε τη στρατηγική αναπτυξιακής αναδιάρθρωσης της Ελλάδας, η οποία επιχειρεί να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέτρα πολιτικής -χρηματοδοτικά κίνητρα και διαρθρωτικές παρεμβάσεις- για να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο, και βασίζεται στους εξής άξονες:

1.Την αναθέρμανση της ιδιωτικής επενδυτικής δραστηριότητας μέσα από την παροχή κινήτρων (ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές)...

2.Την ενίσχυση της ρευστότητας, μέσω του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ)...

3.Την αξιοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και την Περιφερειακή Ανάπτυξη...

4.Την αναδιάρθρωση των δομών περιφερειακής οικονομικής διακυβέρνησης...

5.Την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας...

6.Τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος...

7.Την προώθηση της νεανικής και καινοτομικής επιχειρηματικότητας...

8.Τη μείωση τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα (όπως σημείωσε ο υπουργός, ήδη το πρώτο κύμα μειώσεων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία)...

9.Τη δημιουργία ισχυρών βάσεων για την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού...

...Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης στηλίτευσε τη συντηρητική αντίληψη που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, η οποία έχει ανάγει σιωπηρά την απληστία σε υπέρτατη αξία και θεοποιήσει τις αγορές και το τραπεζικό χρήμα. 
...«Αυτή η «ανάπτυξη» βασίστηκε στην εκτεταμένη μαύρη οικονομία, την προσοδοθηρία, τον πελατειακό και διεφθαρμένο κρατισμό, τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα, την εσωστρέφεια και τον εκτεταμένο δημόσιο δανεισμό που εκτόξευσε το έλλειμμα, το χρέος και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, στα ύψη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
...Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον υπουργό, ήταν να κερδίσουν οι λίγοι σε βάρος των πολλών και να δημιουργηθεί μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, θεσμική, περιβαλλοντική και ηθική.
...Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι αυτή η κρίση δίνει μια ευκαιρία για μια εκτεταμένη προοδευτική αναδιάρθρωση των οικονομικών δομών...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: