Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο Σαμαράς μαζί με τα μαύρα κοράκια της Ε.Ε, μας ετοιμάζουν την αγχόνη.

4 Μαρτίου 2011.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες που προέρχονται από συντηρητικά πολιτικά κόμματα, συναντώνται σήμερα, Παρασκευή, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, προσκαλεσμένοι του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών, Γιίρκι Κατάϊνεν, προκειμένου να συζητήσουν και να επιχειρήσουν να οριοθετήσουν κοινή θέση, πάνω στο πρόβλημα της σοβαρής κρίσης χρέους, που έχει ξεσπάσει στην ευρωζώνη και διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο...***Στο Ελσίνκι βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Σαμαράς...επίσης στη συνάντηση θα παραβρεθούν η Γερμανίδα καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ και ο νεοεκλεγείς Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι...
...Στη σύσκεψη-συνάντηση των συντηρητικών "γερακιών", θα εξεταστεί και το θέμα του επιτοκίου δανεισμού της Ιρλανδίας, για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού της χρέους.
...Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ και ο πρόεδρος της ΕΕ, Μανουέλ Μπαρόζο, θα συμμετάσχουν επίσης,στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
...Βασικό πολιτικό ζητούμενο αυτής της συνάντησης είναι να βρεθεί κοινός τόπος απέναντι σε ένα " συνολικό πακέτο " σκληρών μέτρων στο οποίο θα πρέπει να καταλήξουν οι ηγέτες των χωρών-μελών της ευρωζώνης στη σύσκεψη κορυφής της 11ης Μαρτίου, πριν από το Συμβούλιο των ηγετών των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, από 24-27 Μαρτίου, και στο οποίο πρέπει να υπογραφεί οριστική συμφωνία πάνω στο ζήτημα της αντιμετώπισης του χρέους.
...Πάντως οι ελπίδες ότι στη συνάντηση του Ελσίνκι θα σφυρηλατηθεί κοινή θέση των ηγετών που ανήκουν στο ΕΛΚ, απέναντι στα προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, προσκρούουν επάνω στον ύφαλο της διαφωνίας των Γερμανών με την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Ιρλανδίας, για τους όρους του δανείου των 85 δισεκατομμυρίων ευρώ,για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού χρέους της Ιρλανδίας, το οποίο συμφωνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Εν τούτοις υπάρχουν μεταξύ των ηγεσιών και αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι τελικά θα υπάρξει οριστική συμφωνία πακέτου οικονομικών και θεσμικών μέτρων στη συνοδό κορυφής της ΕΕ, στις 24/25 Μαρτίου, που θα χαράξει τη διαχωριστική γραμμή τέλους, κάτω από τη βαθιά κρίση χρέους, που έχει ξεσπάσει εδώ και ένα χρόνο στην ευρωζώνη....
   (Ν.Π., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: