Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εφυγαν 36 χιλ. κινέζοι από τη Λιβύη.

3 Μαρτίου 2011.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι έχει ήδη απομακρύνει περίπου 36.000 από τους υπηκόους του που εργάζονταν στη Λιβύη και πάνω από 2.000 υπηκόους άλλων χωρών σε μια χωρίς προηγούμενο θαλάσσια, χερσαία και εναέρια επιχείρηση για την Κίνα.

«...Όλοι οι Κινέζοι που επιθυμούσαν να επιστρέψουν και τα στοιχεία των οποίων ήσαν γνωστά στο υπουργείο Εξωτερικών, απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη», δήλωσε χθες το βράδυ ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Σονγκ Τάο.
...Σύμφωνα με τον Σονγκ, από τους 35.860 Κινέζους που εγκατέλειψαν τη Λιβύη, οι 21.000 έχουν ήδη επιστρέψει στην Κίνα.
«...Επρόκειτο για την πιο σημαντική και πιο περίπλοκη θαλάσσια, χερσαία και εναέρια επιχείρηση αυτού του είδους που πραγματοποίησε ποτέ η κινεζική κυβέρνηση», τόνισε.
...Οι χιλιάδες Κινέζοι στη Λιβύη εργάζονταν κυρίως στην κατασκευή σιδηροδρόμων, στον πετρελαϊκό τομέα και στις τηλεπικοινωνίες.
...Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, με την επιχείρηση αυτή η Κίνα θέλησε να αποδείξει ότι είναι ικανή να προστατεύσει τους εκατοντάδες χιλιάδες υπηκόους της σε οποιαδήποτε σημείο του κόσμου.
...Τις τελευταίες ημέρες, τα επίσημα κινεζικά ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς στη μεγάλη «επιτυχία» της επιχείρησης απομάκρυνσης των Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη....(AΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: