Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ερώτηση 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη γραφειοκρατία.

3 Μαρτίου 2011.
Τριάντα πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Λ. Γρηγοράκος,  κατέθεσαν ερώτηση που απευθύνεται προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα τη γραφειοκρατία και τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
...
...Την ερώτηση που συντάχθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας Σοφίας Γιαννακά, συνυπογράφουν οι Θανάσης Οικονόμου, Νάσος Αλευράς, Όλγα Ρεντάρη-Τέντε, Χαρά Κεφλίδου, Σπ. Μαργέλης, Λεων. Γρηγοράκος, Π.Στασινός, Μ.Κατρίνης, Κ. Γείτονας, Εύα Καϊλή, Αθανασία Μερεντίτη, Ελένη Τσαούση, Χρ. Χαϊδος, Π. Κουκουλόπουλος, Π. Βαρδίκος, Κ. Καρτάλης, Σ. Κεδίκογλου, Χρ. Κατσούρας, Αθ. Παπαδόπουλος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Π. Αντωνακόπουλος, Σ. Εμινίδης, Ν. Ζωίδης, Β. Γιακουμτζίδης, Δ. Βαρβαρίγος, Ηλ. Θεοδωρίδης, Κ. Σπηλιόπουλος, Π. Κουρουμπλής, Τώνια Αντωνίου, Ι. Αμοιρίδης, Ντίνα Γιαννακοπούλου, Κ. Παραστατίδης, Ε. Νασιώκας και Ο. Βουδούρης.
...Στην ερώτηση οι βουλευτές, επισημαίνουν ότι η γραφειοκρατία αποτελεί το μεγαλύτερο εχθρό για την ανάπτυξη του κράτους και την υγιή και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη.

...Παρ’ όλα αυτά, συμπληρώνουν, το σύστημα λειτουργεί με τρόπο ώστε εκατοντάδες γραφειοκρατικές διαδικασίες να ταλαιπωρούν τι επιχειρήσεις, τους πολίτες, την κοινωνία, την οικονομία κι αν και έχουν γίνει βήματα τα δεδομένα παραμένουν αρνητικά.
...Οι υπογράφοντες αναφέρονται ακόμη στη διαφθορά που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την κακή οργάνωση του κρατικού μηχανισμού, στην αναποτελεσματικότητα των νόμων που έχουν ήδη ψηφιστεί και στην ανάγκη να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες, που εμποδίζουν τη σύσταση μίας εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: