Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Ηυξημένος πυρηνικός συναγερμός...

15 Μαρτίου 2011.
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γουκίγια Αμάνο δήλωσε αργά το απόγευμα, ότι μπορεί να έχει προκληθεί περιορισμένη βλάβη στον πυρήνα του αντιδραστήρα 2 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, που αντιμετωπίζει προβλήματα μετά τον σεισμό της Παρασκευής...
"...Υπάρχει μια πιθανότητα σοβαρής βλάβης στον πυρήνα, στη μονάδα 2 του σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι...", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ...«Η ζημιά υπολογίζεται ότι είναι λιγότερη από 5%», σημείωσε...
...Ο Αμάνο προσέθεσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας είναι «ανησυχητικές», αλλά υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτήν του δυστυχήματος του Τσερνόμπιλ το 1986. Ωστόσο, σημείωσε, θέλει περισσότερο έγκαιρες και ενδελεχείς πληροφορίες για τα συμβάντα στην Ιαπωνία.
...H IAEA ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι έχει τεθεί σε ισχύ μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων 30 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι.
...Παράλληλα η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό αυτόν, η Tokyo Electric Power Co (Tepco), ανακοίνωσε σήμερα ότι τα επίπεδα του νερού ψύξης στον αντιδραστήρα αριθμός 2 του σταθμού ανεβαίνουν ομαλά.
...Οι ψυκτικές λειτουργίες στον σταθμό αυτόν της Φουκουσίμα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετά τον σεισμό της Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε, αναγκάζοντας την Tepco να τροφοδοτήσει με θαλασσινό νερό τον σταθμό και να απελευθερώσει ραδιενεργό αέρα στην ατμόσφαιρα για να μειωθεί η θέρμανση και η υψηλή πίεση μέσα στους αντιδραστήρες.
...Οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου στον αντιδραστήρα 2 είχαν εκτεθεί πλήρως χθες, αυξάνοντας τις ανησυχίες για μια υπερθέρμανση και τήξη.
...Η ΙΑΕΑ ανακοίνωσε εξάλλου ότι η Ιαπωνία την ενημέρωσε πως ο πυρηνικός της σταθμός στη Χαμαόκα συνεχίζει να λειτουργεί με ασφάλεια παρά το νέο σεισμό που σημειώθηκε σήμερα κοντά στην περιοχή αυτή.
...Η ΙΑΕΑ προσέθεσε ότι ο σταθμός αυτός, ο οποίος απέχει 100 χιλιόμετρα από εκεί που εντοπίστηκε το επίκεντρο του σημερινού σεισμού 6,1 βαθμών στο ανατολικό Χονσού, ο οποίος αναφέρθηκε γύρω στις 15:30 ώρα Ελλάδος.
...Το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της IAEA «επιβεβαίωσε με την Ιαπωνία ότι ο σταθμός εξακολουθεί να λειτουργεί με ασφάλεια», προστίθεται σε ανακοίνωση της διεθνούς υπηρεσίας, όπου επισημαίνεται ότι «οι μονάδες 1 και 2 (του σταθμού) είναι παροπλισμένες, η μονάδα 3 είναι υπό έλεγχο και δεν είναι επιχειρησιακή και οι μονάδες 4 και 5 παραμένουν σε ασφαλές επιχειρησιακό καθεστώς μετά τον σεισμό».

***Παράλληλα...

...Οι ιαπωνικές αρχές μελετούν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν τα πλαίσια από τους αντιδραστήρες 5 και 6 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα 1 προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση υδρογόνου, ανακοίνωσε απόψε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) από τη Βιέννη. Σύμφωνα με την ΙΑΕΑ, η συσσώρευση υδρογόνου ήταν που οδήγησε στις εκρήξεις στις μονάδες 1, 2 και 3 του εργοστασίου.
«...Οι μονάδες 5 και 6 ήταν κλειστές τη στιγμή του σεισμού. Αμφότεροι οι αντιδραστήρες επί του παρόντος είναι γεμάτοι με καύσιμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Από τις 2:16 σήμερα (ώρα Ελλάδας) «οι διαχειριστές του εργοστασίου μελετούν την αφαίρεση των πλαισίων από τα κτήρια των αντιδραστήρων 5 και 6 για να αποφευχθεί μια πιθανή συγκέντρωση υδρογόνου στο μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.

...Τα επίπεδα της ακτινοβολίας που οφείλονται στην πυρκαγιά του αντιδραστήρα αριθμός 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα ...θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για την υγεία του πληθυσμού, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τακεάκι Ματσουμότο.
«...Στον αντιδραστήρα αριθμός 4 σημειώθηκε πυρκαγιά, υπάρχει ραδιενέργεια η οποία θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για την υγεία των ανθρώπων», δήλωσε ο Ματσουμότο σε συνέντευξη που παραχώρησε έπειτα από σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G8 στο Παρίσι.
«...Όσον αφορά τον αντιδραστήρα αριθμός 3 τον τροφοδοτούμε με νερό για την ψύξη και έχουμε συστήσει στους κατοίκους σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων να εκκενώσουν την περιοχή και σε αυτούς που ζουν σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων να παραμείνουν στα σπίτια τους», συνέχισε ο υπουργός.
«...Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό», προσέθεσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνησή του ενημέρωσεη τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) από τη στιγμή που προέκυψαν τα ατυχήματα αυτά.
«Προς το παρόν έχουμε ζητήσει από την ΙΑΕΑ να μας αποστείλει μια ομάδα τεχνικών», υπενθύμισε επίσης.
...Σήμερα η ΙΑΕΑ επιβεβαίωσε ότι ραδιενεργές ουσίες απελευθερώθηκαν απευθείας στην ατμόσφαιρα μετά την πυρκαγιά στον αντιδραστήρα αριθμός 4 του σταθμού της Φουκουσίμα.
...Παράλληλα το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ συνέστησε σήμερα στο προσωπικό του και στις οικογένειές του που βρίσκονται στις δύο βάσεις του στην Ιαπωνία να λάβουν προφυλάξεις, όπως και να περιορίσουν τις εξωτερικές τους δραστηριότητες, μετά τον εντοπισμό χαμηλών επιπέδων ραδιενέργειας.
«...Η φύση των μέτρων αυτών είναι αυστηρώς προληπτική. Δεν αναμένουμε ότι θα ξεπεραστούν ουδόλως τα αμερικανικά ομοσπονδιακά όρια έκθεσης σε ακτινοβολία ακόμη κι αν δεν ληφθούν μέτρα προφύλαξης», διευκρινίζει ο έβδομος στόλος των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.
...Παράλληλα το ιαπωνικό δημόσιο δίκτυο NHK μετέδωσε αναφερόμενο στο σεισμό 6 βαθμών που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα νοτιοδυτικά του Τόκιο, στην ανατολική Ιαπωνία, ότι ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς μετασεισμούς που πλήττουν τη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής.
...Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι σεισμός 6 βαθμών σημειώθηκε νοτιοδυτικά του Τόκιο και ότι αυτός έγινε αισθητός στην ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου σείστηκαν όλα τα κτήρια...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: