Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αντάρτες FARC απελευθέρωσαν δύο ομήρους...

12 Φεβρουαρίου 2011.
Μαχητές της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) απελευθέρωσαν έναν πολιτικό κι έναν πεζοναύτη που κρατούσαν ομήρους χθες Παρασκευή, σε ακόμα μια χειρονομία που χαρακτήρισαν ανθρωπιστική, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
......Οι αντάρτες παρέδωσαν τους δύο ομήρους σε ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και την Πιεδάδ Κόρδομπα, μια αριστερή Κολομβιανή πολιτικό, πρώην μέλος της Γερουσίας, που πέταξαν με ελικόπτερο της Βραζιλίας σε τοποθεσία στις ζούγκλες του νότου όπου κρατούνταν.
...Η ακριβής τοποθεσία δεν δημοσιοποιήθηκε.
"...Οι FARC-EP παρέδωσαν το απόγευμα τον σύμβουλο Αρνάλδο Ακούνια και τον πεζικάριο των πεζοναυτών Χένρι Λόπες Μαρτίνες σε ανθρωπιστική αντιπροσωπεία", ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός σε ανακοινωθέν του.
...Ο Ακούνια, δημοτικός σύμβουλος στην επαρχία Ουίλα, είχε απαχθεί τον Μάιο του 2009 από αντάρτες μεταμφιεσμένους σε στρατιώτες.
...Ο Λόπες είχε πέσει στα χέρια των μαχητών των FARC τον Μάιο του 2010 μετά από μάχη στην οποία είχαν βρει το θάνατο άλλοι εννέα πεζοναύτες.
...Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι FARC είχαν απελευθερώσει άλλον έναν δημοτικό σύμβουλο, τον Μάρκος Μπακέρο, που είχε απαχθεί τον Ιούνιο του 2009.
Κατά πληροφορίες εγχώριων ΜΜΕ αύριο Κυριακή οι αντάρτες αναμένεται να απελευθερώσουν άλλους δύο ομήρους, τον Γκιγιέρμο Σολόρσανο, που είχε απαχθεί τον Ιούνιο του 2007, και τον Σαλίν Σανμιγκέλ, που είχε πέσει στα χέρια των ανταρτών τον Μάιο του 2008.
...Οι αντάρτες εξακολουθούν να κρατούν άλλους περίπου 18 αστυνομικούς και στρατιωτικούς ως ομήρους, ορισμένοι εκ των οποίων παραμένουν αιχμάλωτοι για πάνω από μια δεκαετία.
...Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος έχει υποσχεθεί να συνεχίσει να εφαρμόζει την εξαιρετική σκληρή πολιτική έναντι των ανταρτών που είχε επιβάλλει ο προκάτοχός του 'Αλβαρο Ουρίμπε.
...Οι απελευθερώσεις, κινήσεις "καλής θέλησης", εκτιμάται ότι αποσκοπούν στο να διευκολύνουν ενδεχόμενη επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που έχουν διακοπεί εδώ και χρόνια
- όμως η κυβέρνηση Σάντος εμμένει στη θέση της ότι οι FARC πρέπει να συμφωνήσουν σε αυστηρούς όρους πριν υπάρξει διάλογος--περιλαμβανομένων της δέσμευσής τους να σταματήσουν όλες τις ένοπλες ενέργειες και της απελευθέρωσης όλων των ομήρων που έχουν στα χέρια τους.
...Ο Σάντος αποκάλυψε ότι κόντεψε να "ακυρώσει" την απελευθέρωση των ομήρων, χαρακτηρίζοντας "εντελώς απαράδεκτο" το γεγονός ότι οι αντάρτες παρουσίασαν την κίνηση ως ένδειξη "καλής θέλησης" την ώρα που "συνεχίζουν τις απαγωγές".
...Ο εμφύλιος στην Κολομβία, που διαρκεί κατά την επίσημη εκδοχή από το 1964, έχει στοιχίσει, κατά εκτιμήσεις, 200.000 ζωές, ενώ εκατομμύρια πολίτες έχουν εκτοπιστεί.
...Ο πόλεμος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
...Κυρίως οι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί αλλά και οι FARC έχουν κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησαν τα χρήματα από την διακίνηση κοκαΐνης για να εξοπλιστούν.
...Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε μια μάχη για τον έλεγχο τμήματος της επαρχίας Κάουκα ανάμεσα σε αντάρτες των FARC και μέλη μιας συμμορίας παραστρατιωτικών που διακινεί ναρκωτικά, τους Λος Ραστρόχος....(AΠE)

Δεν υπάρχουν σχόλια: