Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οι αρχές της Κούβας απελευθέρωσαν έναν πολιτικό κρατούμενο .

12 Φεβρουαρίου 2011.
Οι αρχές της Κούβας απελευθέρωσαν έναν πολιτικό κρατούμενο χθες Παρασκευή ενώ ενημέρωσαν έναν δεύτερο ότι ενδέχεται να αφεθεί επίσης ελεύθερος...
είναι δύο από τους 10 που παρέμεναν στις φυλακές της Κούβας από το σύνολο των 52 που είχαν εγκλειστεί το 2003 και ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο είχε συμφωνήσει να αφεθούν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2010, σε μια συμφωνία στην οποία διαμεσολάβησε η εγχώρια Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία......Ο ένας από τους δύο, ο Έκτορ Μασέδα Γκουτιέρες, αρνήθηκε να αποφυλακιστεί ωσότου και οι υπόλοιποι πολιτικοί κρατούμενοι αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε η σύζυγός του Λάουρα Πογιάν, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης της αντιπολίτευσης Κυρίες στα Λευκά.
...Ο δεύτερος, ο Εδουάρδο Δίας Φλέιτας, βγήκε από τη φυλακή δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει "να μάχεται για να αλλάξει την Κούβα".
"...Θα πολεμήσω για διαφάνεια, ευημερία, αλλαγή και μεταμορφώσεις, αν και πλέον ξέρω ότι έχω συγκεκριμένους περιορισμούς", είπε ο Δίας, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Αρχικά είχε καταδικαστεί σε ποινή 21 ετών κάθειρξης.
...Οι δύο κρατούμενοι ανήκαν σε μια ομάδα 75 αντιφρονούντων που είχαν συλληφθεί το 2003, σε μια εξέλιξη που είχε βλάψει τις διεθνείς σχέσεις της Κούβας.
...Η Αβάνα ήθελε οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες κρατούμενοι, τους οποίους θεωρεί μισθοφόρους που δουλεύουν για τις ΗΠΑ, να εγκαταλείψουν τη χώρα, όμως ορισμένοι αρνούνται.
...Στους Δίας και Μασέδα θα επιτραπεί να παραμείνουν στην Κούβα.
...Οι 40 από τους 42 που είχαν απελευθερωθεί ως σήμερα μετοίκησαν στην Ισπανία, που είχε συμφωνήσει να τους δεχθεί....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: