Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Συζήτηση στη Βουλή Ερώτησης Γρ. Αποστολάκου για το Νοσοκομείο Μολάων.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου για το Νοσοκομείο Μολάων συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και απαντήθηκε από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστο Αηδόνη.
...O κ. Αποστολάκος τόνισε πως το Νοσοκομείο Μολάων αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και επικαλέστηκε για αυτό, τη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η Ε.Σ.Δ.Υ. σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας. «Η αναγνώριση αυτή αποτελεί κυρίως αποτέλεσμα των προσπαθειών του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου» σημείωσε ο Βουλευτής.
...Επεσήμανε όμως τα σοβαρότατα προβλήματα του Νοσοκομείου, για τα όποια ήδη από τον προηγούμενο Δεκέμβριο είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας. «Δυστυχώς ουδέποτε έλαβα Απάντηση από το Υπουργείο, όπως και στην Ερώτηση που υπέβαλα για ανάλογα ζητήματα του Νοσοκομείου Σπάρτης. Για τον λόγο αυτό επανέρχομαι σήμερα με την Επίκαιρη Ερώτηση και σας ζητώ να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις και κυρίως λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Μολάων. 
...Σε ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα που μολονότι καλύπτει τη μισή σχεδόν Λακωνία, εμφανίζει πολλά κενά και ανάγκες όπως η λειτουργία της μονάδας Τεχνητού Νεφρού».
...Ειδικότερα ο κ. Αποστολάκος έθεσε :
1.         Την άμεση πρόσληψη οδηγών – τραυματιοφορέων για τα ασθενοφόρα και νοσηλευτών.
2.         Την δημιουργία Κλιμακίου Ε.Κ.Α.Β. στο Νοσοκομείο Μολάων.
3.         Την τοποθέτηση αναγκαίων ειδικοτήτων ιατρών.
4.         Την ενίσχυση με προσωπικό της διοικητικής υπηρεσίας.
5.         Την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών στους ιατρούς.
6.         Την απαράδεκτη μείωση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου.
Ο Υφυπουργός Υγείας δήλωσε πως δεν γνωρίζει τους λόγους που επί δίμηνο δεν απάντησε το Υπουργείο στις Ερωτήσεις για τα δύο Νοσοκομεία!! Για τα επιμέρους ζητήματα που έθιξε ο κ. Αποστολάκος, ο Υφυπουργός κ. Αηδόνης :
1.    Δεσμεύτηκε για την κάλυψη ακόμη 3 θέσεων με επικουρικούς οδηγούς ασθενοφόρων το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή εντός 1 μηνός.
2.    Δήλωσε πως εξετάζεται πλέον σοβαρά η δημιουργία Τομέα Ε.Κ.Α.Β. και στο Νοσοκομείο Μολάων.
3.    Ενημέρωσε αορίστως ότι μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου, αναμένεται η προμήθεια 10 νέων ασθενοφόρων.
4.    Επιβεβαίωσε πως όντως υπάρχουν αρκετά κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό, αφού από τις 64 οργανικές θέσεις υπηρετούν 36, ενώ εκκρεμεί η πρόσληψη 6 και αναμένεται η μετάταξη 2 – 3 νοσηλευτών.
5.    Για τις προσλήψεις των ιατρών, ανακοίνωσε ότι προκηρύχθηκαν 14 θέσεις και εξ αυτών 7 βρίσκονται στο τελικό στάδιο κρίσης, όπως οι ειδικότητες του παθολόγου, του ορθοπεδικού, του παιδίατρου κ.τ.λ.
6.    Στις προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, σημείωσε πως η ρύθμιση της κυβέρνησης για 1 πρόσληψη σε κάθε 5 αποχωρήσεις θέτει περιορισμούς στην κάλυψη των κενών.
...Στη δευτερολογία του ο κ. Αποστολάκος επέμεινε στο επείγον ζήτημα τοποθέτησης επιπλέον οδηγών ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Μολάων. «Πρέπει να δοθεί άμεση λύση. Δεν μπορεί ένας οδηγός να καλύψει όλη αυτή την περιοχή. Δεν γίνεται να μεταφέρονται άνθρωποι στο Νοσοκομείο πάνω σε καρότσες ημιφορτηγών» τόνισε χαρακτηριστικά.
...Επίσης ζήτησε την ταχύτερη δυνατή κάλυψη των πολυάριθμων όπως παραδέχθηκε και ο Υφυπουργός, κενών σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και την πρόσληψη ιατρών τόσο στο Νοσοκομείο Μολάων, όσο και σε αυτό της Σπάρτης. Ο Λάκωνας Βουλευτής έθεσε ξανά το θέμα της καταβολής των εφημεριών προς τους ιατρούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ζήτησε την εξασφάλιση ενός ποσού 20.000 € μηνιαίως που απαιτείται για την πληρωμή των εφημεριών. Επιπλέον έθιξε και το απαράδεκτο γεγονός της μείωσης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Μολάων μέχρι και 75%, από 12 σε 3 εκατομμύρια €, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του, στο προσωπικό και στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πολίτες.
«...Δεν είμαι από αυτούς που δεν αναγνωρίζουν τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας. Όμως κάποια πράγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Πρέπει ένα σημαντικό μέρος του ενδιαφέροντος και της δραστηριότητας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να στραφεί στην περιφέρεια. Θα πρέπει να στηρίξει έμπρακτα και ποικιλοτρόπως τα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως αυτά των Μολάων και της Σπάρτης» επεσήμανε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αποστολάκος.               
         (από το Γραφείο Τύπου  του βουλευτή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: