Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Καντάφι : Πίσω από τις διαδηλώσεις η αλ Κάιντα.

24 Φεβρουαρίου 2011.
O Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι κατηγόρησε σήμερα τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν για την εξέγερση του λαού της Λιβύης εναντίον του, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ως Λίβυος ηγέτης έχει μόνον «ηθική εξουσία».
..«...Ο Μπιν Λάντεν. . . αυτός είναι ο εχθρός που χειραγωγεί το λαό», δήλωσε ο Καντάφι, μιλώντας τηλεφωνικώς στη λιβυκή τηλεόραση....«...Μην σας εξουσιάζει ο Μπιν Λάντεν...», σημείωσε...***.Η οικογένεια Καντάφι βρισκόταν στη Βιέννη στην έναρξη της εξέγερσης...
«Οι άνθρωποι αυτοί», προσέθεσε, αναφερόμενος στους διαδηλωτές, «δεν έχουν πραγματικές διεκδικήσεις, οι διεκδικήσεις τους είναι αυτές του Μπιν Λάντεν».
Ο Καντάφι εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για αυτούς που σκοτώθηκαν στην αιματοχυσία και ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία μεταξύ των ανθρώπων που πολεμούν, όπως είπε, μεταξύ τους και είναι υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ναρκωτικών.
...«Εγώ έχω μόνον ηθική εξουσία», προσέθεσε ο Καντάφι, ο οποίος συνηθίζει να παρουσιάζει εαυτόν ως επικεφαλής της επανάστασης της οποίας ηγείται ο λαός κι όχι ως αρχηγό κράτους.
...Αναφερόμενος στις βίαιες συγκρούσεις στην πόλη Ζαουίγια, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Τρίπολη, ο Καντάφι σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει στη Ζαουίγια είναι μια φάρσα. Οι υγιείς διανοητικά άνθρωποι δεν μετέχουν σε τέτοιες φάρσες».
...Ο Καντάφι κάλεσε εξάλλου τους πολίτες να «επιτρέψουν στη χώρα να ηρεμήσει».
...Η επίσημη λιβυκή τηλεόραση ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι ο Λίβυος ηγέτης θα απευθυνόταν στους κατοίκους της Ζαουΐγια.
...Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην πόλη αυτή, όπου σήμερα σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι, γράφει η λιβυκή εφημερίδα Quryna.
...Η εφημερίδα, η οποία έχει την έδρα της στη Βεγγάζη, προσθέτει ότι ο απολογισμός αυτός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί καθώς η συνέχιση των συγκρούσεων δεν επιτρέπει τη μεταφορά των τραυματιών στο νοσοκομείο.

***Εν τω μεταξύ, τα ξένα ΜΜΕ, μεταδίδουν ότι :
...Πολλά μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του Σαφίγια και η κόρη του Αϊσά, βρίσκονταν στη Βιένη όταν ξεκίνησαν οι ταραχές στη Λιβύη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου, τα οποία δεν διαψεύστηκαν από τις αυστριακές αρχές.
«...Δεν σχολιάζουμε τις ιδιωτικές επισκέψεις», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας, Ρούντολφ Γκόλια, όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της εφημερίδας Έστεραϊχ.
...Η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν πρώην υπάλληλο της λιβυκής πρεσβείας στη Βιένη, έγραψε ότι πολλά μέλη της οικογένειας Καντάφι, που συνοδεύονταν από σωματοφύλακες, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα την Αυστρία. Οι ταραχές ξεκίνησαν εκείνη την περίοδο, στις 15 Φεβρουαρίου.
...Η οικογένεια Καντάφι έφτασε στην Αυστρία με ιδιωτικό αεροσκάφος. Όλοι τους διέμειναν επί μία εβδομάδα σε ένα μέγαρο στο κέντρο της Βιέννης και έκαναν τα ψώνια τους σε πολυτελείς μπουτίκ.
...Ο Γκόλια διευκρίνισε ότι μέλη της οικογένειας Καντάφι επισκέπτονται τακτικά τη Βιένη όπου σπούδασε ένας από τους γιους του συνταγματάρχη, ο Σάιφ αλ-Ισλάμ.   
 
***Διεθνής καταδίκη για την «απαράδεκτη» βία στη Λιβύη...
...Η Ρωσία και η ΕΕ καταδίκασαν σήμερα την προσφυγή στη βία κατά των πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά στη Λιβύη, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη», και σημείωσαν ότι προτίθενται να προσφέρουν οικονομική και άλλη βοήθεια στον αραβικό κόσμο.
«...Καταδικάζουμε και θεωρούμε απαράδεκτη τη χρήση στρατιωτικής δύναμης για την καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων, όπως οποιασδήποτε άλλης μορφής βίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.
«Ιδιαιτέρως καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και τη χρήση βίας κατά των πολιτών στη Λιβύη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων», αναφέρουν επίσης σε κοινή ανακοίνωσή τους η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην οποία επισημαίνουν ότι ΕΕ και Ρωσία προτίθενται να προσφέρουν βοήθεια στην περιοχή.
...Η ΕΕ και η Ρωσία «υποστηρίζουν τους λαούς των αραβικών χωρών στην επιθυμία τους για μια ζωή με περισσότερη δικαιοσύνη και ευημερία» και «είναι έτοιμες να προσφέρουν οικονομική και άλλων ειδών βοήθεια» όταν το ζητήσουν, προσέθεσε και ο Μπαρόζο.
...Οι ταραχές στη βόρεια Αφρική καθιστούν πιο σημαντική από ποτέ την ασφάλεια των προμηθειών φυσικού αερίου που μεταφέρονται μέσω αγωγού από τη Ρωσία στην Ευρώπη, δήλωσε κατά την συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος πρωθυπουργός.
...Ο Πούτιν προσέθεσε ότι οι κανόνες που διέπουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της υποδομής του αγωγού φυσικού αερίου ισοδυναμούν με «κατάσχεση» ιδιοκτησίας και μπορεί να καταστήσουν υποχρεωτική την αύξηση του κόστους της ενέργειας για τους καταναλωτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: