Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μουμπάρακ "πνίγεται" στη λαοθάλασσα...

1 Φεβρουαρίου 2011.
Τεράστιος όγκος διαδηλωτών, συγκεντρώνεται από το πρωί, στην πλατείας "Ελευθερίας" στο Κάιρο...Η φωτο του Γαλλικού Πρακτορείου είναι χαρακτηριστική....ανένδοτοι οι διαδηλωτές επιμένουν σε απομάκρυνση του Μουμπάρακ από την εξουσία, ενώ οι ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι λένε όχι σε συνομιλίες μέχρι να φύγει ο Μουμπάρακ....***Ακολουθούν τα νεότερα γεγονότα, έως τις 6.35.μ.μ...

...Ο Αιγύπτιος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι επιθυμεί «μια αξιοπρεπή έξοδο» για τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Χούρα.
«...Είμαι υπέρ μιας αξιοπρεπούς εξόδου για τον πρόεδρο Μουμπάρακ», δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι ενώ εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούν σήμερα την αποχώρηση του προέδρου Μουμπάρακ που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 30 χρόνια.
«Θα γυρίσουμε σελίδα. Συγχωρούμε το παρελθόν», πρόσθεσε αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος δεν θα δικαστεί αν εγκαταλείψει την εξουσία όπως ζητούν οι διαδηλωτές και η αντιπολίτευση.
...Όμως δεν συμφωνούν όλοι στο κίνημα της αμφισβήτησης με τις δηλώσεις αυτές. «Θέλουμε να δικαστεί ο Μουμπάρακ. Ο Ελ Μπαραντέι δεν μιλάει εξ ονόματός μας», δήλωσε ο ακτιβιστής Μοχάμεντ Ουάκεντ της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης Κεφάγια.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα τάχθηκε σήμερα υπέρ «μιας αλλαγής μέσω του διαλόγου στην Αίγυπτο», χωρίς να ταχθεί ρητά υπέρ της αποχώρησης του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
«..Μια επιστροφή στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από τις 25 Ιανουαρίου είναι αδύνατη, όμως πρέπει να προχωρήσουμε με ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο», δήλωσε ο Μούσα μιλώντας στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια.

...Στο ερώτημα αν υποστηρίζει την αποχώρηση του προέδρου Μουμπάρακ, ο Μούσα, ο οποίος είναι Αιγύπτιος και χαίρει κάποιας δημοτικότητας στη χώρα του, αρκέσθηκε να απαντήσει ότι είναι βέβαιος ότι ο αρχηγός του κράτους «θέτει το συμφέρον της Αιγύπτου πάνω απ' όλα».

...Την ίδια στιγμή, λαοθάλασσα κατέκλυσε και πάλι την πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, ενώ πολλοί άνθρωποι παρέμειναν εκεί τη νύκτα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει στην πρωτεύουσα, στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ. Οι εκτιμήσεις ωστόσο για το πλήθος των διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας ποικίλλουν καθώς το Aλ Τζαζίρα αναφέρεται σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο, την ίδια στιγμή που το BBC και το France 24 κάνουν λόγο για 200.000 και 400.000 αντίστοιχα..


***Νωρίτερα, σήμερα....Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία «ως τον Παρασκευή», δήλωσε σήμερα ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
Οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι διαδηλώνουν εδώ και μια εβδομάδα για την αποχώρηση του προέδρου Μουμπάρακ, «...θέλουν να τελειώνουν μαζί του σήμερα, διαφορετικά το αργότερο ως την Παρασκευή», δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι.
«Η (ερχόμενη) Παρασκευή ονομάσθηκε ...η ημέρα της αναχώρησης...», πρόσθεσε.

...Στο μεταξύ, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένας συνασπισμός οργανώσεων της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν στην αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για τη μετάβαση στη δημοκρατία μόλις παραιτηθεί ο Μουμπάρακ....
«...Το πρώτο αίτημά μας είναι να φύγει ο Μουμπάρακ.... Μόνον έπειτα απ' αυτό μπορεί να αρχίσει διάλογος με το στρατιωτικό κατεστημένο για τις λεπτομέρειες μιας ειρηνικής μεταβίβασης της εξουσίας...», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκι, πρώην βουλευτής των Αδελφών Μουσουλμάνων.

...Ο Μπελτάγκι δήλωσε πως η αντιπολίτευση δρα κάτω από μια οργάνωση-ομπρέλα, την Εθνική Επιτροπή για την Παρακολούθηση των Αιτημάτων του Λαού, στην οποία μετέχουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η Εθνική Ένωση για την Αλλαγή με επικεφαλής τον Ελ Μπαραντέι, πολιτικά κόμματα και εξέχουσες φυσιογνωμίες, περιλαμβανομένων Κοπτών Χριστιανών.....

...Η δέσμευση που ανέλαβε χθες ο στρατός να μην χρησιμοποιήσει βία κατά των διαδηλωτών έχει ενθαρρύνει τους Αιγύπτιους. «...Μουμπάρακ φύγε στη Σαουδική Αραβία ή το Μπαχρέιν» και «...Δεν σε θέλουμε, δεν σε θέλουμε...», είναι τα συνθήματα που φωνάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά στη λαοθάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: