Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πορεία Αφγανών μεταναστών στη Βουλή.

1 Φεβρουαρίου 2011.
Πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο έκαναν το μεσημέρι οι Αφγανοί μετανάστες που έχουν καταλύσει στα Προπύλαια.......
Εννέα από τους μετανάστες βρίσκονται στην 34η ημέρα απεργίας πείνας και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που μοίρασαν κατά τη διάρκεια της πορείας, «είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές με ραμμένα στόματα εξαιτίας οποιασδήποτε γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας όταν ακόμη και ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαρμπεργκ, δήλωσε σε συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή ότι «ο αριθμός των αιτήσεων που εγκρίνονται είναι τόσο μικρός που είναι σχεδόν αδύνατο να λάβει κάποιος πολιτικό άσυλο.
...Μερικοί από τους πρόσφυγες που έχουν ράψει τα στόματά τους και κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα, περιμένουν χρόνια ολόκληρα. Το σύστημα έχει καταρρεύσει. Λυπάμαι όσους περιμένουν, διότι πολλοί πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο..."».
....Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μέσο πίεσης προς την Πολιτεία για να ξεκινήσει η εξέταση των αιτημάτων Αφγανών που βρίσκονται στα Προπύλαια, καθώς και Ιρανών και Παλαιστινίων μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή του Πολυτεχνείου για παροχή πολιτικού ασύλου. 
...Οι Επιτροπές Ασύλου θα ξεκινήσουν να εξετάζουν αιτήματα από την ερχόμενη εβδομάδα...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: