Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Τεράστια μέτωπα φωτιάς καίνε δεκάδες σπίτια στην Αυστραλία.

7 Φεβρουαρίου 2011.
Τουλάχιστον 40 σπίτια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να επελαύνουν σε προάστια του Περθ, στην δυτική Αυστραλία, δήλωσαν σήμερα Δευτέρα αξιωματούχοι της χώρας...
Δύο μέτωπα φωτιάς που ενισχύονται από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που προκάλεσε ο κυκλώνας Γιάσι, ο οποίος έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας-, κατέστρεψαν τουλάχιστον 41 σπίτια το Σαββατοκύριακο και ο απολογισμός αυτός αναμένεται να επιδεινωθεί, προέβλεψαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής......Οι άνεμοι έχουν προσγειώσει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ προκαλούν πανύψηλες φλόγες που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.
"....Προς το παρόν έχουμε 41 σπίτια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 19 που έχουν υποστεί ζημιές...", δήλωσε ο Κρεγκ Χάινς, αξιωματούχος της πυροσβεστικής.
"...Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί", δήλωσε, καθώς ομάδες πυροσβεστών συνεχίζουν να αποτιμούν τις ζημιές.
...Δεν έχει υπάρξει καμιά απώλεια ούτε έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο η φωτιά μαίνεται σε περιοχές με πυκνή βλάστηση όπου είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.
...Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα που υπέστη προσπαθώντας να προστατεύσει σπίτια, πάντως η κατάστασή του δε θεωρείται σοβαρή.
...Η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει ότι ο Γιάσι θα περάσει στην δυτική Αυστραλία αργότερα σήμερα Δευτέρα, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις στο κεντρικό τμήμα της, όπου υπάρχει έρημος.
...Εκατοντάδες σπίτια ισοπεδώθηκαν και σοδειές περίπου 500 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας καταστράφηκαν από το πλήγμα του Γιάσι στο Κάιρνς την Πέμπτη.
...Ήταν ο δεύτερος τροπικός κυκλώνας που έπληξε την βορειοανατολική Αυστραλία μέσα σε μια εβδομάδα.
...Τα ακραία φαινόμενα ακολούθησαν τις καταστροφικές πλημμύρες που κατάπιαν δεκάδες χιλιάδες κατοικίες και στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 35 ανθρώπων στο Κουίνσλαντ στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011.
...Η δημοτικότητα της κυβέρνησης υπό την Τζούλια Γκίλαρντ μειώθηκε σε "επικίνδυνα" επίπεδα μετά από τις φυσικές καταστροφές που σάρωσαν τη χώρα το εφετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Newspoll την οποία δημοσιεύει σήμερα Δευτέρα η εφημερίδα Australian.
...Η υποστήριξη στο Εργατικό Κόμμα έχει πέσει στο 32%, έξι μονάδες χαμηλότερα από το ποσοστό της στις εκλογές του Αυγούστου.
...Στην μέτρηση μόνο των δύο κομμάτων εξουσίας, οι Εργατικοί της Γκίλαρντ καταλαμβάνουν 48% έναντι 52% της συντηρητικής αντιπολίτευσης.
...Καλή είδηση πάντως για την κυβέρνηση είναι ότι η δημοσκόπηση της Νιούσπολ καταγράφει πως ποσοστό 55% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ του σχεδίου της Γκίλαρντ για την επιβολή ειδικού φόρου στις οικογένειες με μέσο και υψηλό εισόδημα ώστε να συγκεντρωθεί 1,8 δις δολάρια Αυστραλίας για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: