Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συγκέντρωση αγροτών του ΚΚΕ στη Τρίπολη.

7 Φεβρουαρίου 2011.
Σήμερα, Δευτέρα στη 1.00 το μεσημέρι, η ΠΑΣΥ οργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου...
Η συγκέντρωση διοργανώνεται με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη,  στην Τρίπολη και την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με αντικείμενο συζήτησης την στήριξη του αγροτικού κόσμου και την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων.......
...Η ΠΑΣΥ, (ΚΚΕ),  στην ανακοίνωσή της για την οργάνωση της αγροτικής κινητοποίησης, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι, ''στην αντιλαϊκή πολιτική του περιφερειάρχη Τατούλη και της κυβέρνησης που τον στήριξε απαντάμε με συλλαλητήριο. 
...Για να προβάλλουμε τα πραγματικά προβλήματα - αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς, κόντρα στα αιτήματα και τις ορέξεις των καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία, των μεγαλο-εξαγωγέων και μεγαλέμπορων των βιομηχάνων και των τρωκτικών που λυμαίνονται κίνητρα και επιδοτήσεις.

***Διεκδικούμε:

...Μείωση του κόστους παραγωγής και στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Απαγόρευση εισαγωγέων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας.
...Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.
....ΕΛΓΑ, αποκλειστικός κρατικός φορέας, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής - κτηνοτροφικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους.
...Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις.
...Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και στην κτηνοτροφική παραγωγή. Επιδότηση των ζωοτροφών με μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
...Διαγραφή των χρεών στους μικρούς και μεσαίους αγρότες...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: