Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Απελευθερώθηκε ο Έλληνας μηχανικός που είχε απαχθεί στη Νιγηρία.

11 Φεβρουαρίου 2011.
Απελευθερώθηκε ο Έλληνας Α' μηχανικός του φορτηγού πλοίου «Περσέας», με σημαία Αγίου Βικεντίου, που μαζί με τον Ουκρανό καπετάνιο είχαν απαχθεί από ενόπλους στο αγκυροβόλιο 'Οννε της Νιγηρίας. Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία «Trinto Shipping Μaritime» και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους...
...Ο Έλληνας μηχανικός οδηγήθηκε στην πολεμική βάση του ναυτικού της Νιγηρίας, για ιατρικές εξετάσεις και κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
...Σημειώνεται ότι η επίθεση στο πλοίο είχε σημειωθεί από ομάδα περίπου 10 ατόμων, η οποία αποτελείτο από παιδιά, 15 και 16 ετών, που έφεραν βαρύ οπλισμό. Στη διάρκεια της επίθεσης είχαν τραυματιστεί από πυρά στα πόδια και δύο Αιγύπτιοι ναυτικοί μέλη του πληρώματος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.
...Το πλοίο, με 15μελές πλήρωμα, στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιοι, βρισκόταν 12 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι Οννε, προκειμένου να φορτώσει από εργοστάσιο λίπασμα για τη Ντουάλα.
...Οι ένοπλοι έφθασαν στο «Περσέας» με βάρκα και αφού πήραν από το πλήρωμα τα κινητά τηλέφωνα, τα κομπιούτερ του πλοίου και τα τρόφιμα, απαίτησαν χρήματα...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: