Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Λιτότητα και για τους ερωτευμένους...

14 Φεβρουαρίου 2011.
Με κάρτες, ραδιοφωνικές αφιερώσεις, ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο και λίγα λουλούδια φαίνεται πως θα γιορτάσουν οι περισσότεροι Έλληνες, φέτος, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,του προστάτη των ερωτευμένων..ο οποίος, 
μπορεί να ήταν... σπάταλος τα προηγούμενα χρόνια και να ξόδευε αρκετά χρήματα, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να δείξει την αγάπη του, φέτος όμως, λόγω...κρίσης,  θα προτιμήσει πιο οικονομικά δώρα.......Οι προσφορές από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία για ρομαντικά διήμερα με το έτερον ήμισυ ήταν πολλές.
...Τα ακριβά εστιατόρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προσφέρουν για ερωτευμένους προνομιακές τιμές, ενώ τα ανθοπωλεία θα έχουν "την τιμητική τους".
...Το Παρίσι, η Πράγα, η Ρώμη και το Λονδίνο εμφανίστηκαν από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν το Πήλιο και τα Ζαγοροχώρια. Οι κρατήσεις, όμως, είναι περιορισμένες.
«...Είναι μεμονωμένες, οι κρατήσεις, και υπάρχει μία πτώση ύψους 35% - 40% για εκδρομές στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας. Δεν είναι μόνο, όμως, η οικονομική κρίση. Είναι και το ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει την πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης.

...Ως «μάννα εξ ουρανού», για να αυξηθεί ο τζίρος τους, περιμένουν την ημέρα των ερωτευμένων οι ανθοπώλες. Γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσότερων, τους προτρέπουν έστω και μ' ένα λουλούδι να δείξουν την αγάπη τους στα κοντινά τους πρόσωπα.
...Η Έμυ Δρίζου, ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου, επισημαίνει ότι οι τιμές φέτος θα είναι «ερωτικές», πιο οικονομικές από ποτέ γι' αυτούς που θέλουν να χαρίσουν λουλούδια στον σύντροφό τους.
«...Παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Στη γιορτή των ερωτευμένων, με λίγα λουλούδια ή ένα όμορφο μπουκέτο, δείχνουμε την αγάπη στους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας. Η κίνηση είναι που μετράει, καθώς τα λουλούδια εκφράζουν συναισθήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ανθοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Σύλλης.
...Την πρωτιά των ερωτευμένων σε ό,τι αφορά τα λουλούδια κρατούν τα κόκκινα τριαντάφυλλα, οι κόκκινες ζέρμπερες και οι κόκκινες τουλίπες. «Λόγω της υπερβολικής ζήτησης των κόκκινων λουλουδιών, αρκετοί έχουν κάνει στροφή και σε άλλα χρώματα, όπως το λευκό και το ροζ», συμπλήρωσε ο κ. Σύλλης.

...Η καρδιά είναι το πιο συνηθισμένο σύμβολο του έρωτα και της ρομαντικής αγάπης. Οι αρχαιότεροι λαοί πίστευαν ότι η ψυχή ζούσε στην καρδιά και ότι εκεί ήταν η πηγή των συναισθημάτων, άρα και του έρωτα και της αγάπης που είναι τα πιο ευγενή συναισθήματα. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο θεός Έρωτας στόχευε την καρδιά των ανθρώπων όταν ήθελε να ρίξει τα βέλη του.
...Στα ζαχαροπλαστεία, οι τούρτες σε σχήμα καρδιάς έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα ψυγεία, θέλοντας να «δελεάσουν» τους υποψήφιους αγοραστές, όμως οι ζαχαροπλάστες δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως θα μπορέσουν να τις πουλήσουν όλες.
«...Γενικά, η κίνηση είναι μικρότερη απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και σίγουρα, φέτος, τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία θα φροντίσουν να φτιάξουν μικρότερη ποσότητα γλυκών, ούτως ώστε να μην τους μείνουν», μας είπε η Σωτηρία, από κεντρικό ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης.
«...Κάθε πέρσι και καλύτερα», λένε και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων με είδη δώρων. Παραδοσιακά, τα μαγαζιά αυτά γέμιζαν με κόσμο, κάθε ηλικίας, την ημέρα των ερωτευμένων, όμως τελευταία παρατηρείται σταθερά πτωτική τάση. Πλέον, τα δώρα -κυρίως μεταξύ των νεαρότερων- είναι μικρά, φθηνά και συμβολικά.
...Η "ερωτική κρίση" έχει «χτυπήσει» και τα κοσμηματοπωλεία, με τους περισσότερους να μην βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
«...Τα πράγματα είναι δύσκολα στην αγορά. Υπάρχει οικονομική κρίση. Το ποσοστό των ερωτευμένων που θα ψωνίσει από κοσμηματοπωλεία θα είναι περιορισμένο. Δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά και η κρίση που υπάρχει στις σχέσεις των ζευγαριών. Αυτός που θα ψωνίσει φέτος ή θα έχει πολλά χρήματα ή θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη σχέση με το ταίρι του...», λέει η κοσμηματοπώλης, Λένα Αρβανιτίδη, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο θέμα.

...Το ρητό «ο έρωτας περνάει από το στομάχι» δεν φαίνεται να βρίσκει ιδιαίτερη ανταπόκριση εφέτος, καθώς οι κρατήσεις στα εστιατόρια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μειωμένες, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Αρκετά από τα ζευγάρια που επιλέγουν να γιορτάσουν την αγάπη τους με φαγητό, φαίνεται ν' αποφεύγουν τα ακριβά εστιατόρια, ενώ αρκετοί είναι κι αυτοί που σχεδιάζουν ένα σπιτικό, ρομαντικό δείπνο.
...Ούτε, όμως, τα νυχτερινά μαγαζιά φαίνεται να ξεφεύγουν από τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Αν και τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί ήταν εκείνοι που κατέκλυζαν τις πίστες των νυχτερινών κέντρων, «τραγουδώντας» την αγάπη για το σύντροφό τους, φέτος θα πρέπει να περιοριστούν καθώς τα κέντρα διασκεδάσεων που λειτουργούν τη Δευτέρα είναι ελάχιστα, με τα υπόλοιπα να μένουν ανοιχτά μόνο από Πέμπτη έως και Κυριακή.
...Στο πλαίσιο του πιο οικονομικού εορτασμού της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και ενημερωτικά έντυπα Αθήνας και Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν διαγωνισμούς, ώστε να μπορέσουν κάποια ζευγάρια, μ' ένα μήνυμα -με το οποίο θα δείχνουν την αγάπη τους στο ταίρι τους- να γιορτάσουν δωρεάν τη 14η Φεβρουαρίου, σε κάποιο ξενοδοχείο ή εστιατόριο....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: