Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτείται ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός.

14 Φεβρουαρίου 2011. 
Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ θα υποβάλει σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες Κυριακή Παλαιστίνιος αξιωματούχος...Η κυβέρνηση Φαγιάντ θα υποβάλει την παραίτησή της κατά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στη Ραμάλα (Δυτική Όχθη), στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής......Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα ζητήσει από τον Φαγιάντ να παραμείνει επικεφαλής και θα του δώσει εντολή να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
...Ο πρωθυπουργός θα αρχίσει γρήγορα συνομιλίες με τα παλαιστινιακά κόμματα και τις κοινωνικές ομάδες.
...Ο πρόεδρος Αμπάς είχε δηλώσει την πρόθεσή του στα τέλη του 2010 να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του υπό τον Φαγιάντ, έναν ανεξάρτητο πολιτικό.
...Είχε υπογραμμίσει ότι ο 58χρονος οικονομολόγος και πρωθυπουργός από το 2007 θα κληθεί να συνεχίσει τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα.
...Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης καθυστέρησαν λόγω των λαϊκών εξεγέρσεων στην Τυνησία και την Αίγυπτο, δύο χώρες συμμάχους της Παλαιστινιακής Αρχής.
...Το Σάββατο η παλαιστινιακή διοίκηση ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών μέχρι τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αναγνωριστεί η νομιμότητά της μετά τις διαρροές από το Wikileaks για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ και την κατάρρευση των καθεστώτων στην Αίγυπτο και την Τυνησία, με τα οποία διατηρούσε στενούς δεσμούς.
...Οι ισλαμιστές της Χαμάς, υπό τον έλεγχο των οποίων τελεί η Λωρίδα της Γάζας, αμφισβητούν δημόσια τη νομιμότητα του Αμπάς και της κυβέρνησής του.
...Η θητεία του Αμπάς εξέπνευσε τον Ιανουάριο του 2009 αλλά παρατάθηκε μέχρι τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών προκειμένου να αποτραπεί ένα κενό εξουσίας.
...Ο Φαγιάντ είναι μια προσωπικότητα που σέβεται η Δύση γιατί εξυγίανε τα παλαιστινιακά δημοσιονομικά και βελτίωσε την κατάσταση της ασφάλειας στη Δυτική Όχθη...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: