Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΔΕΔΥ δεν συμφωνεί με τον Ραγκούση.

4 Φεβρουαρίου 2011.
Δεν πρόκειται να δεχθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου καμία μείωση εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Δημόσια Διοίκηση τονίζει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι «μέτρα όπως είναι η γενικευμένη αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, δεν οδηγούν σε επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος αλλά γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού...
...Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τονίζει ότι δεν ικανοποιείται από τη διαβεβαίωση που έλαβε κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ότι δεν θα υλοποιηθεί νέα περικοπή στα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και δηλώνει ότι δεν θα μετέχει στο διάλογο για το Νέο Μισθολόγιο που πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, εάν προηγουμένως δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αποκατάσταση των περικοπών όπως του 13ου και 14ου μισθού και δεν ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος βασικός μισθός που θέτει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η ανάπτυξη των 1Χ2 και 1Χ3.

....Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σχετικά με το «συσχετισμό ωραρίου λειτουργίας και ωραρίου εργασίας στις Υπηρεσίες «αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών» όπως ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε και συνεπώς όχι σε Υπηρεσίες που ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων Υπουργείων (π.χ. Εκπαίδευση, Υγεία), η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι έτοιμη να συζητήσει για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα στηριχθεί:

...Σε αλλαγή του τρόπου διευθέτησης του χρόνου εργασίας....
...Σε διακεκομμένο ωράριο εργασίας...και....
... Σε αύξηση ωρών εργασίας, οι οποίες καταλήγουν στη μείωση των θέσεων εργασίας».

...Η ανακοίνωση καταλήγει ότι η ΑΔΕΔΥ αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού για δημόσια και ειλικρινή διαβούλευση, ώστε οι όποιες αλλαγές να πραγματοποιηθούν με γνώμονα την αναβάθμιση τόσο των Δημοσίων Υπηρεσιών όσο και του ρόλου των δημοσίων λειτουργών....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: