Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο δεν το ζητά η τρόικα...

4 Φεβρουαρίου 2011.
Το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο είναι πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και δεν έχει τεθεί από την Τρόικα, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος σε συνέντευξή του στο ραδ. σταθμό "Flash"...
«...Δεν έχουμε στόχο δια του νέου μισθολογίου να μειώσουμε το συνολικό μισθολογικό κόστος στο δημόσιο. Εάν προκύπτει μείωση μισθολογικού κόστους προκύπτει από άλλες πρωτοβουλίες, από άλλους λόγους. Το νέο μισθολόγιο, όταν θα ολοκληρωθεί και θα το συζητήσουμε αναλυτικά με την ΑΔΕΔΥ και δεσμευτήκαμε γι’ αυτό, θα αφορά και τους παλιούς εργαζόμενους, θα αφορά και τους νεοεισερχόμενους στην υπηρεσία. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συζητηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και ελπίζουμε ότι θα έχει τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι περίπου...»...
...Ο υφυπουργός διευκρίνησε ότι το ωράριο για τις απογευματινές υπηρεσίες στο Δημόσιο δεν θα είναι «σπαστό» αλλά συνεχές, τονίζοντας:

«....Όταν συζητήσαμε την ανάγκη λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών αιχμής απογευματινές ώρες με διαφορετικό ωράριο, εκείνο το οποίο διευκρινίσαμε είναι ότι πρώτον δεν μιλάμε για σπαστό ωράριο και δεύτερον, δεν μιλάμε για εργασία πέραν του οχταώρου. 
...Εμείς αυτό το οποίο αναμένουμε, αν θέλετε κι ευελπιστούμε και προσδοκούμε, είναι αυτή την πρωτοβουλία να την πάρει και η ίδια η ΑΔΕΔΥ. 
...Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, στο δημόσιο τομέα οι εργαζόμενοι να απασχολούνται λιγότερες ώρες από την απασχόληση που έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. 
...Θα δούμε ποιες κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο κατά τις πρωινές ώρες και με βάση τις ανάγκες αυτών των κοινωνικών ομάδων θα επιλέξουμε κάποιες υπηρεσίες αιχμής, οι οποίες θα λειτουργούν απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση. Αυτό δεν θα γίνει άμεσα. 
...Μιλάμε για μέσα στη φετινή χρονιά, αλλά δεν μιλάμε για τους προσεχείς μήνες....».

Δεν υπάρχουν σχόλια: