Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Αμετανόητα...αισιόδοξος....

1 Φεβρουαρίου 2011.
Αισιόδοξος για την Ελλάδα και την Ευρώπη ήταν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε σύντομη αναφορά που έκανε στο θέμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου...
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για προκλήσεις που έχουν μπροστά τους η Ελλάδα και η Ευρώπη, στην οποία υπάρχουν σημαντικές διεργασίες αυτή την περίοδο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή, που θα καταλήξουν...
...Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι πλέον παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και από «μοναδικό πρόβλημα» της Ευρώπης, είναι σήμερα «ενεργό μέρος της λύσης» με τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση και τις πολιτικές που εφάρμοσε.
...Η πορεία αυτή θα συνεχιστεί, πρόσθεσε και τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για την κατάληξή της, διότι, όπως είπε, η αισιοδοξία του «προκύπτει από το γεγονός ότι και έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας, είμαστε αξιόπιστοι και είμαστε παντού παρόντες».
Και αναφερόμενος σε όσα εξελίσσονται στην Ευρώπη τόνισε ότι όσο η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, τόσο θα πιάνουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων και «θα πολλαπλασιάζονται τα καλά νέα».
...Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι «τα πρώτα θετικά αποτελέσματα» της προσπάθειας της κυβέρνησης και των πολιτών «είναι ορατά και επιβεβαιώνουν την ορθότητα των δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων που λάβαμε». Παρατήρησε, ωστόσο, μια αδυναμία στο επικοινωνιακό σκέλος, τονίζοντας ότι αυτά τα θετικά αποτελέσματα «δεν έχουν γίνει, ακόμα, κτήμα των πολιτών».
...Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η προετοιμασία και η πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο διάστημα ανάμεσα στα τέλη Ιουνίου και μέσα Ιουλίου.

...Στόχος της κυβέρνησης και του κόμματος είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να αξιοποιηθεί στο έπακρο το χρονικό διάστημα έως την Εθνική Συνδιάσκεψη προκειμένου «να επανενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις», να ανοίξουν όλα τα θέματα που απορρέουν από τους «5 άξονες» που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και να ενταχθούν σε αυτόν τον διάλογο κόμμα και κοινωνία.
«Σκοπός είναι να νιώσει ο πολίτης ότι συμμετέχει, ότι έχει λόγο και ότι συνδιαμορφώνει τις πολιτικές», τόνιζε στέλεχος που συμμετείχε στη συνεδρίαση και συμπλήρωνε ότι για το επόμενο διάστημα έως την Εθνική Συνδιάσκεψη προγραμματίζεται πλήθος δράσεων στην περιφέρεια και την Αθήνα, σε συνεργασία κόμματος-κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφτεί και τις 13 Περιφέρειες.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: