Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σοκ και αποτροπιασμός στη Σουηδία.

1 Φεβρουαρίου 2011.
Σοκ στη Σουηδία από υπόθεση κακοποίησης 114 ανδρών, γυναικών και παιδιών με αναπηρία από έναν άνδρα, κοινωνικό λειτουργό....ο 54χρονος κακοποιούσε άτομα με αναπηρία επί 30 ολόκληρα χρόνια, ενώ το μικρότερο θύμα του ήταν μόλις ενός έτους...
Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του κοινωνικού λειτουργού που ομολόγησε τις κακοποιήσεις σε διάφορα ιδρύματα, από όπου πέρασε τα τελευταία 30 χρόνια......Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες θυμάτων, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι για τα καταγγελλόμενα υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο - δεν διευκρινίζεται από ποιόν λήφθηκαν. 
Τον κοινωνικό λειτουργό είχε καταγγείλει το 2003, ένα 13χρονο κορίτσι με διανοητικά προβλήματα που φιλοξενείτο σε ίδρυμα. 
...Τότε η αστυνομία είχε κάνει έρευνα, η οποία διακόπηκε γιατί υπήρχαν "αντικρουόμενες αναφορές".
....Οι αρχές ασχολήθηκαν ξανά με τον άνδρα, όταν τον Απρίλιο του 2010, δύο ανάπηροι άνδρες είχαν αποκαλύψει στους γονείς τους ότι είχαν έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του. 
"....Ένα από τα βασικά ερωτήματα στην υπόθεση, είναι το πώς τέτοιας έκτασης κακοποίηση δεν είχε αποκαλυφθεί τόσο καιρό" δήλωσε η Γκάμπριελ Μπέργκερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βέρνης ...Σημειώνεται ότι ο εν λόγω άνθρωπος είχε εργαστεί σε εννιά ιδρύματα, σε Σουηδία, Γερμανία και Ελβετία.
...Μεταξύ των θυμάτων του ήταν και αρκετά παιδιά - το μικρότερο ήταν ενός έτους όταν κακοποιήθηκε από τον κοινωνικό λειτουργό..(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: