Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων της νέας γρίπης.

14 Φεβρουαρίου 2011.
Αλλο ένα θύμα της νέας γρίπης σήμερα...παράλληλα, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την προηγούμενη Παρασκευή έως το μεσημέρι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 62. Την ίδια στιγμή 110 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας...
...Οπως επισήμαναν ειδικοί σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, όλοι οι ασθενείς που κατέληξαν δεν είχαν εμβολιαστεί ενώ σε 3 στις 4 περιπτώσεις υπήρξε σύσταση για εμβολιασμό, καθώς ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου...
***Τι εκτιμά το αρμόδιο υπουργείο...
...Με προσοχή παρακολουθεί το υπουργείο Υγείας την εξέλιξη των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αργά το μεσημέρι σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας, εξήντα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους στην Ελλάδα.
Συνολικά έχουν νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 208 άτομα από τα οποία τα 110 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
...Οσον αφορά την επίπτωση του ιού, φαίνεται ότι προτιμά τις ηλικίες μεταξύ 30 και 65 αλλά και τους άνδρες καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες.
...Ενα άλλο στοιχείο το οποίο επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι περίπου το 37% όσων έκαναν επιπλοκές από τη γρίπη ήταν απολύτως υγιείς και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα.
Ενδιαφέρον έχει και το στοιχείο από τους εξήντα ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, κανείς δεν είχε εμβολιαστεί.
...Οι επιστήμονες τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι το εμβόλιο μπορεί να γίνει και τώρα παρ΄ότι εκτίμησαν ότι η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα.
...Ηδη εκτίμησαν ότι από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας περιμένουν να δουν υποχώρηση των νέων κρουσμάτων.
Περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, πέντε ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το ίδιο ποσοστό στην Αττική είναι 2,2 ανά 100.000 κατοίκους.
...Οι επιστήμονες κάλεσαν τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς να μην περιμένουν το τεστ που γίνεται για την ταυτοποίηση του ιού και να χορηγούν αμέσως αντιϊκά φάρμακα όταν υπάρχει υποψία με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς ότι πρέοκειται για γρίπη που οφείλεται στον ιό H1N1.
Τόνισαν επίσης ότι και ακόμα ο πολύ υψηλός πυρετός χωρίς άλλα συμπτώματα θα πρέπει να δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία για την ύπαρξη νέας γρίπης.
...Οσον αφορά το θέμα των ΜΕΘ εκπρόσωποι του υπουργείου, τόνισαν ότι βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ηδη ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη από τον υπουργό Υγείας ώστε να χρησιμοποιηθούν οι ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και ιδιωτικών κλινικών εφόσον χρειαστούν.
...Ερωτηθείς για το θέμα των 300 περίπου μεταναστών απεργών πείνας που εξακολουθούν να μένουν στο κτίριο «Υπατία», ο υπουργός Υγείας στο τέλος της ενημέρωσης, έκανε λόγο για «βόμβα λοιμώξεων» που αφορά κυρίως τους ίδιους τους ανθρώπους που ζουν εκεί και επισήμανε την άρνησή του να τους επισκεφθεί και να τους εξετάσει χθες κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: