Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Aπειλές του Ισραήλ για τα ιρανικά πλοία στη Μεσόγειο.

16 Φεβρουαρίου 2011.
Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία σχεδιάζουν να περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ καθ’ οδόν προς τη Συρία σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση, ως την πιο πρόσφατη «πρόκληση» από την Τεχεράνη, ενώ υπαινίχθηκε ότι θα υπάρξει ισραηλινή απάντηση.......Το Ισραήλ βλέπει μια σημαντική απειλή στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ζητεί την εξάλειψή του, αλλά η γεωγραφική απόσταση της χώρας αυτής το αποτρέπει ως σήμερα από μια ανοιχτή σύγκρουση. Η Συρία είναι ένας από τους εχθρικούς γείτονες του Ισραήλ και σύμμαχος της Τεχεράνης.
...«Απόψε, δύο πολεμικά πλοία του Ιράν πρόκειται να διέλθουν από τη Διώρυγα του Σουέζ προς τη Μεσόγειο Θάλασσα και να φθάσουν στη Συρία, κάτι ότι δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν σε ομιλία του στην Ιερουσαλήμ, η οποία διανεμήθηκε από το γραφείο του.
...«...Προς λύπη μου, η διεθνής κοινότητα δεν δείχνει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων ιρανικών προκλήσεων. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κατανοήσει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί για πάντα να αγνοεί αυτές τις προκλήσεις...», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

...Εν τω μεταξύ, ένα βίντεο, που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς αποχαιρετισμού του απερχόμενου Αρχηγού του ισραηλινού γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, αφήνει να εννοηθεί ότι το Ισραήλ επιτέθηκε στα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Συρίας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Haaretz.
...Το βίντεο παρουσιάζει μια σύνοψη των υπηρεσιών του στρατηγού Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από το αξίωμα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου (2007-2011). Αναφέρεται στο βομβαρδισμό ενός μυστικού πυρηνικού αντιδραστήρα στη Συρία, το 2007, και στις ζημιές που προκλήθηκαν στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα από τον ιό των ηλεκτρονικών υπολογιστών Stuxnet. Η ευθύνη για την καταστροφή του ύποπτου συριακού πυρηνικού αντιδραστήρα στο Αλ Kibar το Σεπτέμβριο του 2007 και η ανάπτυξη του ιού των υπολογιστών Stuxnet, που είχε ως στόχο να σαμποτάρει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δεν είχε ποτέ αναληφθεί από το Ισραήλ. Όταν ρωτήθηκε, ο εκπρόσωπος του στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.
...Αν και οι δύο πράξεις παρουσιάζονται σε αυτό το βίντεο, κανένα επίσημο σχόλιο δεν συνοδεύει τις εικόνες, διευκρινίζει η Haaretz, σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε μόνο στην έκδοσή της στα εβραϊκά. Η Haaretz κυκλοφορεί επίσης μια έκδοση στα αγγλικά.
Σύμφωνα με μια αμερικανική διπλωματική διακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Wikileaks, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα κατέστρεψαν τον συριακό πυρηνικό αντιδραστήρα στις 6 του Σεπτεμβρίου του 2007, μόλις λίγες εβδομάδες πριν αρχίσει να λειτουργεί.
...Το ισραηλινό βίντεο αναφέρεται επίσης στον ιό Stuxnet, ο οποίος προφανώς σταμάτησε το ένα πέμπτο των ιρανικών συσκευών φυγοκέντρισης το Νοέμβριο και καθυστέρησε την ικανότητα του Ιράν να κατασκευάσει τα πρώτα πυρηνικά όπλα του, σύμφωνα με ειδικούς του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: