Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ικανοποιημένη η τρόικα με τον Χρυσοχοίδη.

7 Φεβρουαρίου 2011.
Οι οκτώ δράσεις του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς και οι 3 δράσεις που προωθούνται με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που είχε σήμερα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης με τους εκπροσώπους της τρόικας που βρίσκονται από σήμερα  στην Αθήνα, ενόψει της εκταμίευσης της 4ης δόσης του δανείου...
...Από τη συνάντηση, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του κ. Ντερούζ το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι έχει καταφέρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να επιταχύνει την υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας.
...Αναλυτικότερα, για τα θέματα που επιμένει η Τρόικα να προωθηθούν το συντομότερο δυνατόν, σε ότι αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης αναμένεται η έγκριση των διαδικασιών που προωθηθεί το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να υπογραφεί και από τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία.
...Σε ότι αφορά στην υπηρεσία μίας στάσης (one stop shop), η Τρόικα ζητάει μέχρι τον Απρίλιο να έχει υλοποιηθεί ο θεσμός αλλά ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει να λειτουργεί από τον Μάρτιο, ενώ και για το θέμα της Ενιαίας Αρχής Συμβάσεων ήδη ολοκληρώνεται το σχετικό πλαίσιο.
...Σε ότι αφορά στα οκτώ θέματα που ήδη έχει τρέξει το υπουργείο αναφέρθηκε ότι στις 15 Μαρτίου θα γίνουν οι πρώτες προκηρύξεις για τον νέο επενδυτικό νόμο ύψους 2,15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 650 εκατ. ευρώ θα είναι επιδοτήσεις και το υπόλοιπο ποσό φοροαπαλλαγές, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι θα ηγηθεί ομάδας στο πλαίσιο καμπάνιας για την ενημέρωση όλων των περιφερειών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων για τις δυνατότητες αξιοποίησης του επενδυτικού νόμου και ήδη όπως σημείωσε έχει επισκεφθεί 4 περιφέρειες γι’ αυτό το σκοπό ενώ ενημέρωσε τους εκπροσώπους της τρόικας ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα μεταξύ στελεχών του ΟΠΕ του ΕΟΤ και του Invest In Greece ώστε σύντομα να υπάρχει εθνικό brand για τις εξαγωγές μας και αυτοί οι τρεις φορείς από κοινού θα οργανώνουν την παρουσία της χώρας μας στις αγορές του εξωτερικού.

...Η συμφωνία για τη μείωση των τιμών θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους είπε ο υπουργός αλλά και η προσπάθεια για την εξάλειψη της δράσης μονοπωλίων στην αγορά μας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και μέσα στην εβδομάδα θα προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ επίσης μέσα στην εβδομάδα θα προκηρυχθεί η πρόσκληση συμμετοχής προς τις τράπεζες για το ΕΤΕΑΝ, ενώ για την αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σημείωσε ότι ήδη έχει επιτευχθεί αύξηση του ρυθμού απορροφητικότητας, ενώ επιχειρείται μια οργανωμένη προσπάθεια με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ταχεία ένταξη πρωτίστως των ώριμων έργω. Επίσης όπως ενημέρωσε ο υπουργός αντί για 10 θα ενταχθούν στα κονδύλια του ΕΣΠΑ 11 έργα με προϋπολογισμό 4,65 δις. ευρώ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: